EPN-V2

YLRM2000 Entrepreneurship and entrepreneurial processes Course description

Course name in Norwegian
Entreprenørskap og entreprenørielle prosesser
Study programme
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2020/2021
Course history

Introduction

Innhold og læringsaktiviteter i emnet skal gi studentene kunnskaper og ferdigheter om ulike typer entreprenørskap som kan benyttes i skole og arbeidsliv.

Fokuset i emnet er å se anvendelse og bruk av ulike entreprenørielle prosesser og kunne lede disse formene av entreprenørskap.

Required preliminary courses

Generelle opptakskrav for yrkesfaglærerutdanningen.

Learning outcomes

Se mer utfyllende informasjon om praksis i programplanen

Content

Emnet består av følende temaer:

  • pedagogisk entreprenørskap
  • sosialt entreprenørskap
  • økonomisk entreprenørskap
  • gründervirksomhet

Teaching and learning methods

Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesninger, gruppearbeid, dialog, erfaringsutveksling og prosjektrapport.

Course requirements

Arbeidskrav

Det er ikke arbeidskrav knyttet til dette emnet.

Krav til deltakelse

Jamfør begrunnelsen i programplanens kapittel om arbeidskrav stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av faglærer.

Assessment

Antall dager pedagogisk praksis:

  • 20 dager pedagogisk praksis i videregående skole

Det er praksislærer som vurderer studentenes måloppnåelse i praksisperioden.

Dersom en student ikke består en praksisperiode kan denne gjennomføres på nytt. For studenten vurdert samme praksisperiode til ikke bestått to ganger må studiet avbrytes, jfr § 8-2 i forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet

Permitted exam materials and equipment

Bestått/ikke bestått

Grading scale

Bestått/Ikke bestått

Examiners

Det benyttes en intern og en ekstern sensor.

Admission requirements

Det er mulig å søke opptak til YLRM2000 Entreprenørskap og entreprenørielle prosesser som enkeltemne. Det kreves da at man er ansatt innen fag- og yrkesopplæring knyttet til restaurant- og matfag (f. eks. skole eller opplæringskontor).

I tillegg må ett av følgende to kulepunkter oppfylles:

  • Fag-/svennebrev eller annen fullført treårig yrkesopplæring på videregående nivå innen restaurant- og matfag, minimum to års yrkespraksis etter avsluttet utdanning og generell studiekompetanse eller vurdert realkompetanse (tilsvarer opptak til yrkesfaglærerutdanning)
  • Relevant profesjonsrettet bachelorutdanning og minimum to års relevant yrkespraksis (PPU-Y). Utdanningene som godkjennes må være relevant i henhold til kompetansemålene i utdanningsprogram for Restaurant og matfag i videregående opplæring