Programplaner og emneplaner - Student
YLRM2000 Entrepreneurship and entrepreneurial processes Course description
- Course name in Norwegian
- Entreprenørskap og entreprenørielle prosesser
- Study programme
-
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2020/2021
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Innhold og læringsaktiviteter i emnet skal gi studentene kunnskaper og ferdigheter om ulike typer entreprenørskap som kan benyttes i skole og arbeidsliv.
Fokuset i emnet er å se anvendelse og bruk av ulike entreprenørielle prosesser og kunne lede disse formene av entreprenørskap.
Required preliminary courses
Generelle opptakskrav for yrkesfaglærerutdanningen.
Learning outcomes
Se mer utfyllende informasjon om praksis i programplanen
Content
Emnet består av følende temaer:
- pedagogisk entreprenørskap
- sosialt entreprenørskap
- økonomisk entreprenørskap
- gründervirksomhet
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesninger, gruppearbeid, dialog, erfaringsutveksling og prosjektrapport.
Course requirements
Arbeidskrav
Det er ikke arbeidskrav knyttet til dette emnet.
Krav til deltakelse
Jamfør begrunnelsen i programplanens kapittel om arbeidskrav stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av faglærer.
Assessment
Antall dager pedagogisk praksis:
- 20 dager pedagogisk praksis i videregående skole
Det er praksislærer som vurderer studentenes måloppnåelse i praksisperioden.
Dersom en student ikke består en praksisperiode kan denne gjennomføres på nytt. For studenten vurdert samme praksisperiode til ikke bestått to ganger må studiet avbrytes, jfr § 8-2 i forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet
Permitted exam materials and equipment
Bestått/ikke bestått
Grading scale
Bestått/Ikke bestått
Examiners
Det benyttes en intern og en ekstern sensor.
Admission requirements
Det er mulig å søke opptak til YLRM2000 Entreprenørskap og entreprenørielle prosesser som enkeltemne. Det kreves da at man er ansatt innen fag- og yrkesopplæring knyttet til restaurant- og matfag (f. eks. skole eller opplæringskontor).
I tillegg må ett av følgende to kulepunkter oppfylles:
- Fag-/svennebrev eller annen fullført treårig yrkesopplæring på videregående nivå innen restaurant- og matfag, minimum to års yrkespraksis etter avsluttet utdanning og generell studiekompetanse eller vurdert realkompetanse (tilsvarer opptak til yrkesfaglærerutdanning)
- Relevant profesjonsrettet bachelorutdanning og minimum to års relevant yrkespraksis (PPU-Y). Utdanningene som godkjennes må være relevant i henhold til kompetansemålene i utdanningsprogram for Restaurant og matfag i videregående opplæring