Programplaner og emneplaner - Student
YLRM1000 Food Science and Meal knowledge Course description
- Course name in Norwegian
- Matteknologi og måltidskunnskap
- Study programme
-
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
- Weight
- 30.0 ECTS
- Year of study
- 2019/2020
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Emnet skal gi undervisningskompetanse i programfagene råstoff og produksjon, kosthold og livstil ved VG 1 Restaurant- og matfag og hovedområde mat og livsstil i grunnskolefaget mat og helse.
Required preliminary courses
Studenten skal etter å ha fullført emne ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten har kunnskap om
- hvordan økonomiske problemer og gjeldsproblemer oppstår
- politikk og institusjoner som påvirker gjeldsutvikling og privatøkonomi
- juridisk metode
- relevante lover omkring privatøkonomi og økonomisk rådgivning
Ferdigheter
Studenten kan
- identifisere økonomiske problemer på individuelt nivå
- produsere framstillinger av saksforhold og drive korrespondanse med kreditorer, samarbeidspartnere og brukere i tråd med lovverket på området
- drøfte og avgjøre juridiske problemstillinger i en sak
- drive informasjonsarbeid og opplæring i privatøkonomiske spørsmål med sikte på å forhindre utvikling av gjeldsproblemer
Generell kompetanse
- Studenten kan forstå og reflektere kritisk og etisk over økonomisk rådgivning som tjeneste i forhold til de behov brukere har og de rettigheter som er nedfelt i lovverk
Learning outcomes
Undervisningen veksler mellom forelesninger på OsloMet, digitale forelesninger, seminarer, gruppearbeid, praktiske øvelser og veiledning.
Content
Emnet består av følgende temaer:
- behandling av råvarer og produksjon av næringsmidler
- eksperimentell matlaging
- matkjemi
- matbiologi og matbårne sykdommer
- næringsmidler som kulturbærer
- mat til ulike grupper
- sensorisk metode
- undervisningsplanlegging
Teaching and learning methods
For å kunne framstille seg til eksamen må følgende krav være godkjent:
- Skriftlig gruppeoppgave med et omfang på 3000 ord. I tillegg skal hver gruppe lese en annen gruppes oppgave og gi skriftlig og muntlig tilbakemelding.
Gruppeoppgaven blir vurdert som helhet og skal være utført av gruppen i fellesskap. Det gjøres ikke individuelle vurderinger av enkeltstudenters bidrag i oppgaven. Gruppeoppgaven skal være godkjent av emneansvarlig og skriftlig og muntlig tilbakemelding skal være gjennomført for å kunne framstille seg til eksamen. Ved ikke godkjent gruppeoppgave leverer gruppen en omarbeidet versjon innen angitt frist. Dersom oppgaven igjen ikke blir godkjent, mister alle i gruppen retten til å framstille seg til eksamen.
Course requirements
Eksamen i emnet er en individuell hjemmeeksamen over 7 dager. Besvarelsen skal ha et omfang på 10-12 sider. I tillegg kommer forside og litteraturliste. Innlevering av eksamen foregår digitalt i Inspera.
Studenter med gyldig fravær eller som ikke består eksamen har rett til ny/utsatt eksamen som har lik utforming som ordinær. Det vil bli gitt en ny eksamensoppgave. En eventuell ny/utsatt eksamen arrangeres i begynnelsen av vårsemesteret.
Assessment
Alle hjelpemidler er tillatt under eksamen så lenge regler om kildehenvisning følges.
Permitted exam materials and equipment
Gradert skala A-F.
Grading scale
Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av alle besvarelser.
Examiners
Emnet er et oppdrag finansiert av Arbeids- og velferdsdirektoratet rettet mot ansatte i NAV.