EPN-V2

YLRM1000 Food Science and Meal knowledge Course description

Course name in Norwegian
Matteknologi og måltidskunnskap
Study programme
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
Weight
30.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Course history

Introduction

Emnet skal gi undervisningskompetanse i programfagene råstoff og produksjon, kosthold og livstil ved VG 1 Restaurant- og matfag og hovedområde mat og livsstil i grunnskolefaget mat og helse.

Required preliminary courses

Studenten skal etter å ha fullført emne ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten har kunnskap om

  • hvordan økonomiske problemer og gjeldsproblemer oppstår
  • politikk og institusjoner som påvirker gjeldsutvikling og privatøkonomi
  • juridisk metode
  • relevante lover omkring privatøkonomi og økonomisk rådgivning

Ferdigheter

Studenten kan

  • identifisere økonomiske problemer på individuelt nivå
  • produsere framstillinger av saksforhold og drive korrespondanse med kreditorer, samarbeidspartnere og brukere i tråd med lovverket på området
  • drøfte og avgjøre juridiske problemstillinger i en sak
  • drive informasjonsarbeid og opplæring i privatøkonomiske spørsmål med sikte på å forhindre utvikling av gjeldsproblemer

Generell kompetanse

  • Studenten kan forstå og reflektere kritisk og etisk over økonomisk rådgivning som tjeneste i forhold til de behov brukere har og de rettigheter som er nedfelt i lovverk

Learning outcomes

Undervisningen veksler mellom forelesninger på OsloMet, digitale forelesninger, seminarer, gruppearbeid, praktiske øvelser og veiledning.

Content

Emnet består av følgende temaer:

  • behandling av råvarer og produksjon av næringsmidler
  • eksperimentell matlaging
  • matkjemi
  • matbiologi og matbårne sykdommer
  • næringsmidler som kulturbærer
  • mat til ulike grupper
  • sensorisk metode
  • undervisningsplanlegging

Teaching and learning methods

For å kunne framstille seg til eksamen må følgende krav være godkjent:

  • Skriftlig gruppeoppgave med et omfang på 3000 ord. I tillegg skal hver gruppe lese en annen gruppes oppgave og gi skriftlig og muntlig tilbakemelding.

Gruppeoppgaven blir vurdert som helhet og skal være utført av gruppen i fellesskap. Det gjøres ikke individuelle vurderinger av enkeltstudenters bidrag i oppgaven. Gruppeoppgaven skal være godkjent av emneansvarlig og skriftlig og muntlig tilbakemelding skal være gjennomført for å kunne framstille seg til eksamen. Ved ikke godkjent gruppeoppgave leverer gruppen en omarbeidet versjon innen angitt frist. Dersom oppgaven igjen ikke blir godkjent, mister alle i gruppen retten til å framstille seg til eksamen.

Course requirements

Eksamen i emnet er en individuell hjemmeeksamen over 7 dager. Besvarelsen skal ha et omfang på 10-12 sider. I tillegg kommer forside og litteraturliste. Innlevering av eksamen foregår digitalt i Inspera.

Studenter med gyldig fravær eller som ikke består eksamen har rett til ny/utsatt eksamen som har lik utforming som ordinær. Det vil bli gitt en ny eksamensoppgave. En eventuell ny/utsatt eksamen arrangeres i begynnelsen av vårsemesteret.

Assessment

Alle hjelpemidler er tillatt under eksamen så lenge regler om kildehenvisning følges.

Permitted exam materials and equipment

Gradert skala A-F.

Grading scale

Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av alle besvarelser.

Examiners

Emnet er et oppdrag finansiert av Arbeids- og velferdsdirektoratet rettet mot ansatte i NAV.