Programplaner og emneplaner - Student
SERNB1100 Basic Natural Sciences Course description
- Course name in Norwegian
- Grunnleggende naturvitenskaplige fag
- Study programme
-
Bachelor's Programme in Public Nutrition
- Weight
- 15.0 ECTS
- Year of study
- 2017/2018
- Programme description
- Course history
-
Required preliminary courses
Opptak til studiet
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har kunnskap om utvalgte deler av menneskets anatomi og fysiologi, for å forstå hvordan mat og næringsstoffer omsettes i kroppen
- har grunnleggende kunnskap om kjemi, biokjemi og cellebiologi som kunnskapsgrunnlag for forståelse av ernæring og matvarekunnskap
- har bred kunnskap om næringsmiddelkjemiske endringer i mat og drikke
- har kjennskap til metoder og prosesser som benyttes for å fremskaffe naturvitenskapelig kunnskap
Ferdigheter
Studenten
- kan gjennomføre enkle laboratorieøvelser, henvise til relevant informasjon og presentere resultater i en labrapport, i henhold til gitte kriterier
- kan anvende Matvaretabellen
Content
- Kjemi (generell, organisk, biokjemi).
- Cellebiologi.
- Fysiologi.
- Anatomi.
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, demonstrasjoner, laboratorieforsøk, gruppearbeid og selvstudium.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- 100 prosent deltakelse på inntil tre laboratorieøvelser, inntil seks studenter i gruppa.
- skriftlig grupperapport fra to av tre laboratorieøvelser på inntil 1000 ord fra to av tre laboratorieøvelser.
- en teoretisk gruppeoppgave med muntlig framlegg, inntil seks studenter i gruppa.
Assessment
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene.
Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, fem timer.
Sensorordning: Interne.
Vurderingsuttrykk: Gradert skala A-F.
Hjelpemidler til vurdering/eksamen
Kalkulator, periodesystem.