EPN-V2

SERNB1100 Basic Natural Sciences Course description

Course name in Norwegian
Grunnleggende naturvitenskaplige fag
Study programme
Bachelor's Programme in Public Nutrition
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2017/2018
Course history

Required preliminary courses

Opptak til studiet

Learning outcomes

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om utvalgte deler av menneskets anatomi og fysiologi, for å forstå hvordan mat og næringsstoffer omsettes i kroppen
  • har grunnleggende kunnskap om kjemi, biokjemi og cellebiologi som kunnskapsgrunnlag for forståelse av ernæring og matvarekunnskap
  • har bred kunnskap om næringsmiddelkjemiske endringer i mat og drikke
  • har kjennskap til metoder og prosesser som benyttes for å fremskaffe naturvitenskapelig kunnskap

Ferdigheter

Studenten

  • kan gjennomføre enkle laboratorieøvelser, henvise til relevant informasjon og presentere resultater i en labrapport, i henhold til gitte kriterier
  • kan anvende Matvaretabellen

Content

  • Kjemi (generell, organisk, biokjemi).
  • Cellebiologi.
  • Fysiologi.
  • Anatomi.

Teaching and learning methods

Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, demonstrasjoner, laboratorieforsøk, gruppearbeid og selvstudium.

Course requirements

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

  • 100 prosent deltakelse på inntil tre laboratorieøvelser, inntil seks studenter i gruppa.
  • skriftlig grupperapport fra to av tre laboratorieøvelser på inntil 1000 ord fra to av tre laboratorieøvelser.
  • en teoretisk gruppeoppgave med muntlig framlegg, inntil seks studenter i gruppa.

Assessment

Eksamensinnhold: Læringsutbyttene.

Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, fem timer.

Sensorordning: Interne.

Vurderingsuttrykk: Gradert skala A-F.

Hjelpemidler til vurdering/eksamen

Kalkulator, periodesystem.