EPN-V2

PENG9560 Topics in Artificial Intelligence and Machine Learning Course description

Course name in Norwegian
Topics in Artificial Intelligence and Machine Learning
Study programme
PhD Programme in Engineering Science
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2023/2024
Curriculum
SPRING 2024
Schedule
Course history

Introduction

Retten til å gå opp til eksamen forutsetter godkjente arbeidskrav.

Det blir stilt krav til bruk av både bokmål og nynorsk som målform, om lag likt representert. Følgende arbeidskrav må være godkjent før eksamen kan avlegges:

  • Prosjektbeskrivelse av eget utviklingsarbeid. Omfang: 500-1000 ord.
  • Minst to bokomtaler på Wiki med tilhørende skisse til undervisningsopplegg. Omfang: 500-1000 ord pr omtale og tilhørende skisse.
  • Minst to faglige innlegg i digitalt diskusjonsforum, hvert på om lag 500 ord.

Arbeidskravene blir nærmere spesifisert i undervisningsplanen. Se også generell informasjon i emneplanens hoveddel (over).

Recommended preliminary courses

Basic background in statistics or probability theory. Knowledge of a programming language.

Learning outcomes

LSGF6200: Lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter 1, trinn 1-7, emne 2. Individuell skriftlig hjemmeoppgave. Vårsemester. Karakterskala A-F.

Avsluttende vurdering gjennomføres i vårsemesteret. Eksamen er en individuell skriftlig hjemmeoppgave. Oppgaven består av dokumentasjon av et selvvalgt utviklingsarbeid som studenten skal planlegge og gjennomføre i vårsemesteret med basis i egne erfaringer og relevant teori. Omfang: om lag 5000 ord. Målform: valgfri. Det blir brukt intern og ekstern sensor. Ekstern sensor tar stikkprøver av eksamensbesvarelser sensurert av intern(e) sensor(er). Eventuelle markerte avvik mellom intern(e) og ekstern(e) sensor(er)s vurdering drøftes på samsensurmøtet. Det faglige resultatet av denne diskusjonen tar intern(e) sensor(er) hensyn til ved sensureringen av alle eksamensoppgaver.

Vurderingskriterier

A: Arbeidet er en fremragende prestasjon som klart skiller seg ut. Det vitner om særdeles god faglig og fagdidaktisk kunnskap om lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter. Arbeidet preges av stor grad av selvstendig tenking og særdeles god språklig framstilling.

B: Arbeidet er en meget god prestasjon som ligger over gjennomsnittet. Det vitner om meget god faglig og fagdidaktisk kunnskap om lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter. Arbeidet preges av selvstendig tenking og meget god språklig framstilling.

C: Arbeidet er en gjennomsnittlig prestasjon med innslag av selvstendig tenking. Det er tilfredsstillende når det gjelder faglig og fagdidaktisk kunnskap om lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter, og når det gjelder språklig framstilling.

D: Arbeidet er en prestasjon under gjennomsnittet med mangler i faglig og fagdidaktisk kunnskap om lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter i alle fag, og/eller når det gjelder språklig framstilling.

E: Arbeidet har store mangler i faglig og fagdidaktisk kunnskap om lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter, og/eller når det gjelder språklig framstilling, men tilfredsstiller noen faglige minimumskrav.

F (Ikke bestått): Arbeidet tilfredsstiller ikke minimumskrav til faglig og fagdidaktisk kunnskap om lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter og/eller til språklig framstilling.

Ny/utsatt eksamen

Ved første ny og utsatt eksamen leveres det en omarbeidet versjon av den skriftlige oppgaven. Ved senere forsøk leveres ny oppgave.

Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen går fram av forskrift om studier og eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsett eksamen.

Teaching and learning methods

Gradert karakterskala, A-F.

Course requirements

Det blir brukt intern og ekstern sensor. Ekstern sensor tar stikkprøver av eksamensbesvarelser sensurert av intern(e) sensor(er). Eventuelle markerte avvik mellom intern(e) og ekstern(e) sensor(er)s vurdering drøftes på samsensurmøtet. Det faglige resultatet av denne diskusjonen tar intern(e) sensor(er) hensyn til ved sensureringen av alle eksamensoppgaver.

Assessment

Oral examination, individual.

The exam cannot be appealed.

Permitted exam materials and equipment

None.

Grading scale

Pass or fail.

Examiners

Two internal examiners. External examiner is used periodically.