EPN

MAREH5900 Master Thesis Course description

Course name in Norwegian
Masteroppgaven
Weight
60.0 ECTS
Year of study
2023/2024
Course history

Introduction

Emnet er todelt og består av å utvikle en prosjektbeskrivelse for mastergradsprosjektet og deretter skrive en mastergradsoppgave. Prosjektbeskrivelsen skal vise hvordan mastergradsprosjektet er tenkt gjennomført. Oppgaven skal være et individuelt, selvstendig og veiledet forskningsarbeid basert på en empirisk undersøkelse eller en drøfting av perspektiver innen rehabiliteringsfeltet. Den kan være et frittstående arbeid eller inngå som en avgrenset, men selvstendig del av et pågående prosjekt.

Required preliminary courses

Eksamen i emnene MAREH4000, MAREH4100, MAREH4200, MAREH4300 og MAREH4400 må være bestått før veileder til masteroppgaven kan oppnevnes.

Learning outcomes

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten har:

  • avansert kunnskap om relevant forskning, teorier og metoder av viktighet for å arbeide med et avgrenset forskningsspørsmål innen rehabiliteringsfeltet

Ferdigheter

Studenten kan:

  • utvikle et forskningsdesign og gjennomføre analyser på eget eller foreliggende materiale samt formidle resultatene på en vitenskapelig tilfredsstillende måte

Generell kompetanse

Studenten kan:

  • utforme, igangsette og gjennomføre mindre forskningsoppgaver
  • vurdere metodiske og teoretiske forutsetninger for vitenskapelige undersøkelser
  • formidle resultater av egen og andres forskning

Teaching and learning methods

Arbeids- og undervisningsformene omfatter forelesninger og seminarer som støtte til den individuelt veiledede utarbeidelsen av masteroppgaven.

Studenten skal utarbeide en prosjektbeskrivelse for masteroppgaven i løpet av 5. semester. Prosjektbeskrivelsen skal godkjennes av veileder. Studenten har krav på inntil 25 timers veiledning, inkludert ca. 2 timer obligatorisk veiledning på prosjektbeskrivelsen; se Arbeidskrav.

Individuell veileder til masteroppgaven oppnevnes normalt ved slutten av 4. semester eller   begynnelsen av 5. semester. Student og veileder utformer en skriftlig avtale som regulerer ansvars- og rettighetsforhold, tidsrammer og tilgjengelighet.

Course requirements

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å framstille seg til eksamen:

  • møte til to veiledningstimer for å kvalitetssikre arbeidet med prosjektbeskrivelsen
  • 80 % obligatorisk tilstedeværelse på masterseminarene

Tilstedeværelse på seminarene er nødvendig for at studentene skal kunne diskutere sine prosjekter og få tilbakemelding fra medstudenter og veiledere/forelesere. Dersom studenten overskrider fraværsgrensen på seminarene, vil faglærer vurdere hvordan fraværet kan kompenseres.

Assessment

Vurderingsinnhold: Læringsutbyttene.

Vurderingsform: Individuell skriftlig oppgave og muntlig eksamen. Oppgaven skal være en monografi eller et artikkelmanus med et tillegg som utdyper de ulike delene av artikkelen. Omfang 15 000 - 30 000 ord.

Muntlig eksamen inntil 1 time.

Permitted exam materials and equipment

Alle hjelpemidler er tillatt.

Grading scale

Gradert skala A-F. For å kunne framstille seg til muntlig eksamen må den skriftlige oppgaven være vurdert til A-E (foreløpig karakter). Karakteren på skriftlig oppgave kan justeres ett trinn opp eller ned etter muntlig eksamen.

Examiners

Masteroppgaven vurderes av intern og ekstern sensor for alle studenter.

Sensur på den skriftlige delen av eksamen kan påklages i samsvar med universitets- og høyskoleloven § 5-3. Karakterfastsetting på muntlig eksamen kan ikke påklages.