EPN-V2

MAME4320 Obesity and Major Lifestyle Diseases Course description

Course name in Norwegian
Overvekt og de store folkesykdommene
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Course history
  • Required preliminary courses

    Opptak til studiet

  • Learning outcomes

    Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

    Kunnskap

    Studenten

    • har avansert kunnskap om sykdomsmekanismer og kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft
    • har inngående kunnskap om teori-baserte forklaringsmodeller og forebyggende og helsepromoterende tiltak for ulike grupper i befolkningen

    Ferdigheter

    Studenten

    • kan sette sammen et forebyggende kosthold for ernæringsrelaterte ikke-smittsomme sykdommer

    Generell kompetanse

    Studenten

    • kan formidle forskningsbaserte kostråd tilpasset ulike befolkninger og aldersgrupper
  • Content

    Emnet ser på forskningen bak kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjertekarsykdommer og kreft. Teoribasert utvikling av varierte helsefremmende ernæringsbudskap for forskjellige samfunnsgrupper med ulike forutsetninger diskuteres sammen med endringsfokusert rådgiving.

  • Teaching and learning methods

    De viktigste arbeidsformene i emnet er forelesninger, gruppearbeid, rapportskriving og selvstudier.

  • Course requirements

    Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

    - Gruppeoppgave (3-4 studenter per gruppe). Skriftlig innlevering og muntlig presentasjon og diskusjon.

  • Assessment

    Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

    Eksamensform: Skriftlig eksamen under tilsyn, individuell, 5 timer.

  • Permitted exam materials and equipment

    Kalkulator utlevert fra universitetet

  • Grading scale

    Gradert skala A-F

  • Examiners

    To interne