Programplaner og emneplaner - Student
MAME4320 Obesity and Major Lifestyle Diseases Course description
- Course name in Norwegian
- Overvekt og de store folkesykdommene
- Study programme
-
Master's Programme in Food, Nutrition and HealthMaster's Programme in Public Health NutritionMaster's Programme in Public Nutrition, elevtive courses
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2017/2018
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Emnet ser på dødelighets- og sykelighetsstatistikk i ulike land og for ulike befolkningsgrupper, samt på kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjertekarsykdommer, metabolsk syndrom og kreft. Teoribasert utvikling av varierte helsefremmende ernæringsbudskap for forskjellige samfunnsgrupper med ulike forutsetninger diskuteres sammen med endringsfokusert rådgiving.
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har inngående kunnskap om sykelighets- og dødelighetsstatistikk, samt insidens og sosioøkonomisk distribusjon av ernæringsrelaterte ikke-smittsomme sykdommer, nasjonalt og globalt
- har spesialisert innsikt i relevante forklaringsmodeller og teorier i forståelsen av skjevfordeling av- og endringer i sykdom over tid
- har avansert kunnskap om sykdomsmekanismer og kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft
- har inngående kunnskap om teori-baserte forebyggende og helsepromoterende tiltak for ulike grupper i befolkningen, med spesiell vekt på tiltak mot barn og unge, og skolens rolle som arena for helsepromotering
Ferdigheter
Studenten
- kan sette sammen et forebyggende kosthold for ernæringsrelaterte ikke-kommuniserbare sykdommer ved hjelp av egnet kostberegningsprogram
Generell kompetanse
Studenten
- kan kommunisere helsepromoterende ernæringsråd tilpasset ulike befolkninger og aldersgrupper
Teaching and learning methods
De viktigste arbeidsformene i emnet er forelesninger, gruppearbeid, rapportskriving og selvstudier.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- Gruppeoppgave (tre til fire studenter per gruppe).
Assessment
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Skriftlig eksamen under tilsyn, individuell, fem timer.
Sensorordning: To interne.
Vurderingsuttrykk: Gradert skala A-F
Hjelpemidler til eksamen
Kalkulator utlevert fra høgskolen.