EPN-V2

JBVPRAK Voluntary Journalistic Internship Course description

Course name in Norwegian
Selvvalgt praksis
Study programme
Bachelor Programme in Journalism
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2023/2024
Curriculum
FALL 2023
Schedule
Course history

Introduction

Letter grading A-F.

Required preliminary courses

An external or internal examiner will be used to grade the exam.

In the written exam, a selection of at least 25% of the exam papers will be assessed by two examiners. The grades awarded to exam papers assessed by the external and internal examiner will be used to determine the level of all exam papers.

Learning outcomes

Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskaper

Studenten skal

  • oppnå økt innsikt i forhåndsdefinerte sider ved redaksjonell produksjon

Ferdigheter

Studenten skal

  • videreutvikle sin evne til samarbeid og lagspill i en redaksjon
  • videreutvikle en forhåndsdefinert dimensjon ved praktisk journalistikk

Generell kompetanse

Studenten har

  • utviklet sin journalistiske selvstendighet ved arbeid i en redaksjon
  • styrket sin forståelse for redaksjonelle prosesser
  • styrket sin faglighet på et egendefinert område

Teaching and learning methods

Tapas Kundu

Course requirements

The course builds on the introductory course in Microeconomics I

Assessment

Etter praksisperioden skal studenten levere et individuelt refleksjonsnotat på 6-8 sider, der han/hun evaluerer og reflekterer over eget læringsutbytte i lys av det selvvalgte pensumet. Skrifttype Arial eller Calibri, størrelse 12pkt, linjeavstand: 1,5.

En kort uttalelse fra redaksjonen om studentens faglige utvikling, og om praksisperioden generelt, skal vedlegges praksisrapporten. Utdanningen informerer redaksjonen om dette, men det påhviler studenten et ansvar for å etterlyse uttalelse ved eventuell forglemmelse i redaksjonen.

Permitted exam materials and equipment

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Grading scale

Bestått/ ikke bestått.

Examiners

Det innleverte materialet vurderes av interne sensorer. Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på disse samsensurerte besvarelsene skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.

Course contact person

Anders Gjesvik