EPN-V2

JB1200 Introduction to Journalism Course description

Course name in Norwegian
Innføring i journalistikk
Study programme
Bachelor Programme in Photojournalism
Bachelor Programme in Journalism
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Course history

Introduction

Graded scale A-F.

Required preliminary courses

An internal sensor.

External sensor is used regularly.

Learning outcomes

Assistant professor Bente Hellum

Teaching and learning methods

None beyond admission requirements, but an advantage of basic knowledge in chemistry and physics

Course requirements

Se punkt om arbeids- og undervisningsformer i programplanen

Assessment

Følgende arbeidskrav må være godkjent før eksamen kan avlegges:

  1. Kartlegge særtrekk og fellestrekk i ulike yrker, dokumentere arbeidsprosesser og vurdere overføringsverdi til egen undervisning. Arbeidsform: Hospitering 8-10 dager. Dokumentasjon: En visuell logg fra hvert yrke. Omfang pr logg 800 +/- 10% ord i tillegg til bilder, video, skisser eller lignende.
  2. Planlegge, gjennomføre og vurdere et yrkesrettet undervisningsopplegg på egen skole. Oppgaven gjennomføres individuelt eller i grupper på inntil tre studenter, og dokumenteres i form av en muntlig presentasjon og et skriftlig refleksjonsnotat. Omfang: 1000 +/- 10% ord på notatet, muntlig presentasjon 15-30 min.

Arbeidskrav som ikke blir godkjent kan omarbeides én gang

Faglig aktivitet med krav om deltakelse

Det er krav om 80 % deltakelse for å kunne gå opp til eksamen. Fravær ut over 20 % må kompenseres etter avtale med faglærer.

Permitted exam materials and equipment

Mappeeksamen består av alle arbeidskravene samt et refleksjonsnotat knyttet til det faglige innholdet og teorien i emnet. Omfang på refleksjonsnotatet: 2000 ord +/- 10 %

Ny/utsatt eksamen

Ved ny og utsatt eksamen leveres omarbeidet versjon av eksamensmappen

Grading scale

Eksamen vurderes til bestått/ikke bestått.

Examiners

Intern sensor vurderer alle besvarelsene. Et uttrekk på minst 25 prosent av besvarelsene sensureres av to sensorer.