EPN-V2

IFHB3300 Physical Activity Skills 3A Course description

Course name in Norwegian
Aktivitetslære 3A
Study programme
Bachelor Programme in Athletic Sports, Outdoor Life and Health
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2018/2019
Course history

Introduction

The students will acquire theoretical and practical skills in the setup, operation and maintenance of computers in a network. The course builds on the course Operating Systems.

Required preliminary courses

Opptakskrav er godkjent lærerutdanning og minimum 60 studiepoeng i spesialpedagogikk eller 30 studiepoeng i spesialpedagogikk kombinert med 30 studiepoeng i annen godkjent, relevant pedagogisk utdanning for arbeid som lærer i grunnopplæringen, trinn 1-13.

I tillegg er det krav om minst tre års undervisningspraksis i grunnskolen eller videregående opplæring. Studenter som innvilges studieplass, må være i arbeid som lærer i studieperioden.

Learning outcomes

Lectures and practice sessions.

Content

Sentrale temaer:

  • Studentundervisning - Planlegge, begrunne, gjennomføre og evaluere egen undervisning og medstudenters undervisning i henhold til gjeldende læreplanverk.
  • Planlegge, begrunne og gjennomføre friluftlivstur for grunnskoleelever ut i fra gjeldende læreplanverk.

Teaching and learning methods

Etter fullført studium har kandidaten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

;

Kunnskap

Kandidaten

  • har avansert kunnskap om prinsipper for likeverdige og inkluderende utviklings- og læringsvilkår
  • har avansert kunnskap om lovverk og sentrale føringer for grunnopplæringen og om skolens samarbeidspartnere
  • har avansert kunnskap om spesialpedagogikk som fag, forskningsfelt og om spesialpedagogisk praksis
  • har avansert kunnskap om aktuell pedagogisk og spesialpedagogisk forskning
  • har avansert kunnskap om modeller for analyse av skolens virksomhet
  • har avansert kunnskap om skolen som organisasjon, om skoleutvikling og hva som skiller skoler fra andre organisasjoner
  • har avansert kunnskap om profesjonsetiske prinsipper og kommunikasjonsprosesser
  • har avansert kunnskap om hva som kjennetegner kollektive læringsfellesskaper og lærende organisasjoner ;
  • har avansert kunnskap om systemteori og systemarbeid

Ferdigheter

Kandidaten

  • kan identifisere og analysere kunnskapsbaserte og verdibaserte prinsipper for god pedagogisk praksis
  • kan anvende relevante lover, forskrifter og prinsipper for likeverdig og inkluderende opplæring
  • kan anvende profesjonsetiske prinsipper i møtet med elever, foresatte, kolleger og ved utvikling av skolen samlede virksomhet
  • kan vurdere kritisk, tilpasse og implementere aktuell forskning og kunnskapsbaserte prinsipper for utvikling av god pedagogisk praksis.
  • kan identifisere og analysere behov for kompetanse- og organisasjonsutvikling på egen skole og for samhandling med skolens samarbeidende faginstanser
  • kan veilede og lede ved kompetanse- og organisasjonsutvikling på egen skole og i skolens organisasjon
  • kan kommunisere med elever, foresatte og kolleger, samt samarbeidende faginstanser, på anerkjennende og utforskende måter
  • kan anvende veiledningsprinsipper med henblikk på elever, foresatte, kolleger og ved utvikling av skolens virksomhet

Generell kompetanse

Kandidaten

  • kan identifisere, analysere og kommunisere faglige- og etiske problemstillinger, og bidra med kritiske og utviklingsorienterte perspektiver ved fornyings- og endringsarbeid med henblikk på elever med særlige behov
  • har utviklet profesjonsbevissthet om lærerspesialistrollen, og kan med etisk og faglig integritet fremme inkludering og likeverdige utviklings- og opplæringsvilkår
  • kan vurdere og gjennomføre kompetanse- og organisasjonsutvikling i skolen
  • bidrar til å fremme aktiv deltakelse og medvirkning i møtet med elever, foresatte og kolleger

Course requirements

Studiet er et samlingsbasert deltidsstudium med fire emner à 15 studiepoeng. Alle emnene er obligatoriske og må tas i følgende rekkefølge:Høst: Spesialpedagogikk ¿ fag og forskningsfeltVår:;Didaktisk analyse ¿ skolens praksiserHøst:;Endring og forbedringsarbeidVår:;Kommunikasjon og veiledning i endringsforløp;

Emnene bygger på hverandre. Det faglige innholdet i emne 2 bygger på det faglige innholdet i emne 1. Innholdet i emne 3 bygger på emne 1 og 2, mens emne 4 bygger på det faglige innholdet i emne 1¿3.

Det er utarbeidet en emneplan for hvert emne. I emneplanene gis det oversikt over innhold, arbeidskrav og emneeksamen.

Undervisningsspråket er i hovedsak norsk. Deltakelse forutsetter at studenten behersker norsk og engelsk, muntlig og skriftlig, slik at de på en selvstendig måte kan delta i undervisningen og oppfylle studiets arbeidskrav. Det kan på enkelte samlinger være aktuelt å benytte fagpersoner og forelesere fra andre land enn Norge. Deler av undervisningen kan derfor bli gitt på engelsk. Studenter må besvare skriftlige oppgaver på et skandinavisk språk eller på engelsk.;

Etikk

God profesjonsetisk beredskap og refleksjonsevne er en forutsetning for å utøve rollen som lærerspesialist i spesialpedagogikk i en pluralistisk skole og i et mangfoldig samfunn. Lærerspesialisten må følgelig ha beredskap til å kunne håndtere forhold som er annerledes, ukjente eller som utfordrer egne oppfatninger og verdier med hensyn til forholdet mellom barnets/den unges interesser og samfunnsgitte normer.

Studiet har til hensikt å utvikle reflekterte holdninger og profesjonsetisk ansvarlighet for møtene med kolleger i skolen, med elever og foresatte, med skoleledelsen og skoleeier, samt interprofesjonelle samarbeidspartnere på ulike nivå.

Assessment

Studiet vektlegger selvstendighet, samhandling, prosess og progresjon. Hvert emne omfatter tre samlinger med to dagers varighet. Mellom samlingene arbeider studenten med litteratur, og arbeidskrav, samt forberedelser til muntlige og skriftlige presentasjoner på egen arbeidsplass og på studiesamlingene.

Studiets arbeidsformer veksler mellom forelesninger, seminarer, veileder- og studentresponser, nettbaserte læringsaktiviteter, diskusjoner på samlingene og på egen arbeidsplass, utprøvinger, skriftlige aktiviteter og skriving av semesteroppgaver. Hensikten er å gi studenten erfaringer og ny kompetanse som også kan styrke og utvikle skolens pedagogiske praksis, skolens profesjonsfellesskap og skolen som fremtidsrettet, lærende virksomhet.

Sentralt står studentens arbeid med å utforske skolens- og organisasjonens behov for kompetanse- og organisasjonsutvikling. Det er dermed en forutsetning at skoleeier og skoleleder legger til rette for at studenten kan innhente data og høste erfaringer gjennom de oppgaver og arbeidskrav studiet omfatter. I forventningen ligger det også muligheter til å drøfte relevante problemstillinger, refleksjonsnotater og prosjektskisser med skoleeier/skolens ledergruppe. En annet sentralt element er å utvikle rollen som lærer og lærerspesialist med tanke på undervisning, organisering av forebyggende tiltak og spesialundervisning. Dette innebærer utprøving, samhandling og erfaringsdeling med kolleger, elever og foresatte.

Ved studiestart blir studentene gruppert i læringsgrupper. Læringsgruppene er refleksjons- og responsgrupper som drøfter problemstillinger, oppgaver og arbeidskrav. Hensikten er å reflektere over de utfordringene som studenten stilles overfor i studiet og på egen arbeidsplass. Gruppen blir med dette medspiller i utformingen av rollen som lærerspesialist i spesialpedagogikk.

Permitted exam materials and equipment

Studiet inkluderer ikke veiledet praksisopplæring.

Grading scale

Arbeidskrav

Arbeidskrav skal være levert/utført innen fastsatte frister. Gyldige dokumenterte forhold med for eksempel sykemelding, gir ikke fritak for å innfri arbeidskrav. Studenter som på grunn av sykdom eller annen dokumentert årsak ikke leverer/utfører arbeidskrav innen fristen, kan få forlenget frist. Ny frist for å innfri arbeidskrav avtales i hvert enkelt tilfelle med faglærer.

Arbeidskrav vurderes til ¿Godkjent¿ eller ¿Ikke godkjent¿. Studenter som leverer/utfører arbeidskrav innen fristen, men som får vurderingen ¿Ikke godkjent¿, har anledning til én ny innlevering/utførelse. Studenten må da selv avtale ny innlevering av det aktuelle arbeidskravet med faglærer. Studenter som ikke leverer/utfører arbeidskrav innen fristen og som ikke har dokumentert gyldig årsak, får ingen nye forsøk.

Nærmere informasjon om arbeidskrav finnes i den enkelte emneplan.

Faglig aktivitet med krav om deltakelse

Det er krav om deltakelse på alle studiesamlingene; tre samlinger i hvert emne.

Kravet om deltakelse har sammenheng med at studentene har ulike utdanningsbakgrunner, forskjellige stillinger i skolen og varierende pedagogiske erfaringer. Studiet innebærer at studentene drøfter ulike ståsted og forståelser av fag- og lærestoff, og deler perspektiver og erfaringer med hverandre. Mangfold og variasjon i fagbakgrunn og erfaring utnyttes som ressurs for gjensidig læring. Denne typen faglig aktivitet kan ikke tilegnes ved selvstudium, men utvinnes gjennom dialoger med medstudenter og faglærere.

For å avlegge eksamen kreves minimum 80 prosent deltakelse på hvert studieemnene. Fravær utover 20 prosent på emnet, ved for eksempel sykemelding, krav fra arbeidsgiver som hindrer deltakelse eller grunnet andre forhold, fører til at studenten ikke får avlegge eksamen. Etter søknad kan studenten likevel be om å kompensere for fravær som er mellom 20 og 40 prosent på ett av studiets fire emner.

Examiners

Individual written digital exam, 3 hours

The exam result can be appealed.

In the event of resit and rescheduled exams, another exam form may also be used or a new assignment given with a new deadline. If oral exams are used, the result cannot be appealed.