Studyinfo subject FKH3001 2021 HØST
FKH3001 Entrepreneurship and Innovation in Art and Design Course description
- Course name in Norwegian
- Entreprenørskap og innovasjon i design, kunst og håndverk
- Study programme
-
Faglærerutdanning i design, kunst og håndverk
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2021/2022
- Curriculum
-
FALL
2021
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Emnet Entreprenørskap og innovasjon i design, kunst og håndverk skal gi studentene en bred teoretisk og praktisk forståelse av entreprenørskap og innovasjon i undervisnings- og læringsprosesser. Emnet inkluderer nyskaping, forretningsforståelse, kreativitet og handlingsevne. Emnet er tilrettelagt for samarbeid med eksterne partnere fra offentlig sektor, utdanning og næringsliv. Undervisningen sees i sammenheng med profesjonsfaget og praksisopplæringen. Emnet er tilrettelagt for internasjonal utveksling.
Recommended preliminary courses
Bestått alle tidligere emner i programmet og praksisopplæring fra 2. studieår.
Required preliminary courses
Opptak til studiet.
Learning outcomes
Etter å ha gjennomført emnet har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten har kunnskap om:
- undervisning i entreprenørskap og innovasjon innenfor fagområdet design, kunst og håndverk
- sentrale begreper, prosesser og metoder knyttet til entreprenørskap og innovasjon
- bærekraft og etiske problemstillinger i arbeid med entreprenørskap og nyskaping
- relevante forskrifter og rammebetingelser for bedriftsetablering
Ferdigheter
Studenten kan:
- planlegge, organisere og gjennomføre undervisning i entreprenørskap og innovasjon
- anvende og formidle kunnskap om innovasjons- og entreprenørskapsprosesser
- anvende og veilede relevante metoder og digitale verktøy for kreativt arbeid
- identifisere og analysere informasjon som er relevant for gjennomføring av entreprenørskaps- og innovasjonsprosjekter, definere og utføre et avgrenset utviklingsarbeid innen fagområdet
Generell kompetanse
Studenten kan:
- arbeide tverrfaglig i team, bygge nettverk og samarbeide med eksterne partnere
- kvalitetssikre og oppdatere egen kompetanse for undervisning i entreprenørskap og innovasjon
- formidle muligheter for utdannings- og yrkesvalg gjennom utdanning i entreprenørskap og innovasjon
- anvende relevante kommunikasjonsformer
Content
Emnet går langs tre parallelle linjer, hvor studentene skal:
- utvikle egen erfaring, teoriforståelse og kompetanse i entreprenørskap gjennom praktisk, problembasert prosjektarbeid
- utvikle kompetanse i å arbeide med metoder for innovasjon og entreprenørskap i sin profesjonsutøvelse
- lære å organisere og gjennomføre entreprenørskapsundervisning i skolen i samarbeid med eksterne partnere
Teaching and learning methods
Emnet er organisert som problembasert læring gjennom prosjektarbeid i grupper med 4-5 studenter. Gruppene utvikler selvstendige løsninger og resultater gjennom deltakelse i undervisningen, arbeid med pensumlitteratur, egen informasjonsinnsamling, problemanalyse og prosjektarbeid. Det legges vekt på en utforskende arbeidsmetode.
Studentene introduseres for teori og metoder som er relevant for læringsmålene i emnet og forbereder og støtter aktivt arbeid i problembasert læring:
- forelesninger og prosjektveiledning
- deltagelse i relevante, eksterne arrangementer som dokumenteres i prosjektrapporten
- presentasjoner
- mappeinnleveringer
Arbeidsformen inkluderer kunnskapsdeling, inkluderende beslutningsprosesser, akademiske diskusjoner og gjensidig kritisk tilbakemelding.
Det forventes aktiv deltagelse i gruppearbeidet. Gruppene skal sette opp og underskrive en gruppekontrakt og samarbeide på grunnlag av denne. Gruppene skal føre en prosjektlogg og dokumentere deltagelse fra alle gruppemedlemmer gjennom hele emnet.
Course requirements
Ingen
Assessment
Mappeeksamen i gruppe.
Mappen består av:
- Prosjektrapport med omfang 3000 - 4000 ord, inklusive fagdidaktisk refleksjon
- Refleksjonsnotat over gruppens felles læring med omfang 500 - 1000 ord
- Muntlig sluttpresentasjon med diskusjon mellom studentgruppene
- Kompletterende mappeinnleveringer fra perioden som vedlegg:
- organisering av gruppearbeidet, roller og ansvarsområder
- studentbedriftens mål og verdier
- prosjektplan
- prosjektlogg
- bærekraftsmål for prosjektet
- pitch'er og presentasjoner
- innsamlet bakgrunns-informasjon og forskning
Eksamensresultat kan påklages.
Permitted exam materials and equipment
Alle.
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
To interne sensorer. Ekstern sensur brukes jevnlig.
Overlapping courses
Emnet overlapper 10 studiepoeng mot FKH3000.