EPN-V2

ELVE3610 Introduction to Robotics Course description

Course name in Norwegian
Introduksjon til robotikk
Study programme
Bachelor’s Programme in Electrical Engineering
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2025/2026
Curriculum
FALL 2025
Schedule
Course history

Introduction

Praktisk eksamen i grupper à 3-4 studenter, varighet ca 30 minutter; med justerende individuell muntlig høring, varighet inntil 10 minutter per student. Karakteren kan justeres opp eller ned med 1 karakter. Studentene får endelig karakter på eksamen etter at alle i gruppa har gjennomført muntlig høring.

Ny og utsatt eksamen

  • Ved stryk (F) på praktisk gruppeeksamen kan studentene ikke ta den muntlige delen av eksamen, og ny/utsatt eksamen gjennomføres som en 3 dagers individuell skriftlig hjemmeeksamen, omfang: 1200 (+/-10 %) + litteraturliste og evt. vedlegg. Ved ny og utsatt eksamen gjennomføres ikke muntlig som ved ordinær eksamen.
  • Ved stryk på kun individuell muntlig eksamen, vil studenten måtte gjennomføre ny og utsatt eksamen som en 3 dagers skriftlig hjemmeeksamen, omfang: 1200 (+/-10 %) + litteraturliste og evt. vedlegg. Den 3 dagers skriftlige hjemmeeksamenen vil være justerende med en karakter opp eller ned i forhold til den praktiske gruppeeksamenen.
  • Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.

Recommended preliminary courses

The course builds on ELFE1000 Mathematics 1000.

Required preliminary courses

Alle hjelpemidler tillatt kun til skriftlig praktisk gruppeeksamen.

Learning outcomes

Gradert skala A-F

Teaching and learning methods

Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer eksamensordning og studiekvalitet og skriver tilsynsrapport. Tilsyn for emnet skjer hvert 3. år.

Course requirements

Emnet omhandler kunnskap og ferdigheter om forebyggende helsearbeid knyttet til kosthold og fysisk aktivitet. Det vektlegges tiltak og aktiviteter som kan fremme menneskelig utvikling og mestring og som kan gi økt livskvalitet.

Temaer

  • kostregistrering og beregning
  • matvarekunnskap, matlagingsteknikker og mathygiene
  • ernæring (med spesialkost)
  • fordøyelsen og livsstilsykdommer knyttet til mat, kosthold og fysisk aktivitet
  • fysisk aktivitet og friluftsliv for ulike målgrupper
  • måltid, matkultur, norske og samiske mattradisjoner og nye trender
  • spisevaner og måltidsmønster i ulike sosiale grupper i ett flerkulturelt og religiøst perspektiv
  • mat, etikk og bærekraftighet
  • ulike undervisningsmetoder
  • vurdering

Assessment

The exam is a portfolio exam consisting of the following:

  • Results of four assignments given out during the semester
  • Reports from lab exercises
  • Project report prepared in groups of 2-4 students. The report should be approximately 20-30 pages, including content list and reference list
  • Video presentation of the project

Each student's work will be assessed together as a portfolio with one individual grade at the end of the semester, but all parts that make up the portfolio must be assessed as 'pass' in order for the student to pass the course.

The exam can be appealed. If a student fails the portfolio assessment, they will be given one opportunity to resubmit the portfolio.

In the event of a resit or rescheduled exam, an oral examination may be used instead. In case an oral exam is used, the examination result cannot be appealed.

Permitted exam materials and equipment

All.

Grading scale

Grade scale A-F.

Examiners

Two internal examiners.

(External examiners are used regularly)