EPN-V2

BLH3010 Practice and Study Placement at Institutions Outside Norway Course description

Course name in Norwegian
Praksis- og studieopphold ved institusjoner utenfor Norge
Study programme
Bachelor Programme in Early Childhood Education and Care - Web- and Campus-based
Bachelor Programme in Early Childhood Education and Care
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2022/2023
Curriculum
FALL 2022
Schedule
Course history

Introduction

Arbeids- og undervisningsformer i emnet er:

  • Oppgave og metodeseminar
  • Veiledning
  • Individuelt arbeid

Required preliminary courses

Det er ingen obligatoriske arbeidskrav knyttet til emnet.

Learning outcomes

Avsluttende vurdering gjennomføres i vårsemesteret. Eksamen består av en bacheloroppgave.

  • Bacheloroppgaven skal være på 9000 ord (+/- 10 prosent).
  • Dersom man i tillegg til fagteksten velger å gjennomføre et praktisk og/eller digitalt arbeid, skal fagteksten være på 4500 ord (+/- 10 prosent), i tillegg skal studenten levere inn dokumentasjon av det praktiske arbeidet. Arbeidet må være organisert slik at sensors tid til å se/høre gjennom det hele ikke overstiger 20 minutter.

Bacheloroppgaven er i utgangspunktet et individuelt arbeid. Dersom studenter samarbeider om bacheloroppgaven, skal hver enkelt students medvirkning i arbeidet fremgå klart av et følgenotat. Følgenotatet skal inneholde refleksjon over arbeidsfordeling og læringsutbytte av samarbeidsprosessen. Det er ikke mulig å være flere enn to studenter sammen om fagteksten.

Det kan utvikles et praktisk arbeid sammen i større gruppe. Fagteksten må da skrives individuelt eller to og to studenter sammen. Hver innleverte oppgave må ha en unik problemstilling.

Dersom to studenter velger å levere oppgaven sammen skal:

  • Bacheloroppgaven være på 14000 ord (+/- 10 prosent) når fagtekst er eneste dokumentasjonsform.
  • 7000 ord (+/- 10 prosent) ved valg av en praktisk del, sammen med dokumentasjon av det praktiske arbeidet. Arbeidet må være organisert slik at sensors tid til å se/høre gjennom det hele ikke overstiger 30 minutter.

Ny/utsatt eksamen

Ny og utsatt eksamen gjennomføres på samme måte som ved ordinær eksamen. Ved første ny og utsatt eksamen kan det leveres en bearbeidet versjon av bacheloroppgaven. Ved senere forsøk leveres ny bacheloroppgave.

Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen.

Skikkethetsvurdering

Se programplanen for bachelorstudium i barnehagelærerutdanning, (180 studiepoeng) heltid eller deltid for nærmere informasjon.

Content

Emnet består av tre måneders barnehagepraksis samt studieopplegg ved en av fakultetets samarbeidsinstitusjoner.

I emnet legges det vekt på

  • interkulturell teori og flerkulturell pedagogikk
  • aktiv deltakelse i faglige forberedelser og under hele praksis-og studieoppholdet
  • loggføring av daglige erfaringer som utgangspunkt for refleksjonsnotater og eksamen
  • samtaler med medstudenter om de daglige erfaringer, til gjensidig støtte
  • fordypning i tilrettelagt pensum
  • gruppearbeid om en aktuell problemstilling, knyttet til den daglige erfaring og til relevant teori
  • deltakelse i workshops for ansatte i de lokale barnehager, arrangert av samarbeidsinstitusjonen
  • samle materiale til eventuell bruk i den kommende bacheloroppgaven 

Teaching and learning methods

Studentene deltar i et forberedelsesprogram som går over to til tre uker, hvor de får innsikt i temaer knyttet til det forestående utenlandsoppholdet.

Under oppholdet fører studenten nøyaktig logg over observasjoner i praksisbarnehagen. Ett til to refleksjonsnotater sendes veileder etter avtale. Studentgruppen skriver en oppgave om et tema valgt ut fra den erfaring som er gjort på stedet. Oppgavens tema skal være relevant for den barnehagevirkelighet studentene opplever der de er, men skal også ha et komparativt pedagogisk perspektiv. Oppgaven skal videre knyttes til kunnskap om kultur, kontekst og barns oppvekstvilkår i det landet studenten befinner seg. Tema og tidspunkt for innlevering avtales med veileder. Studentene oppfordres i tillegg til å knytte bacheloroppgaven til erfaringer og problemstillinger som er opparbeidet gjennom disse månedene. 

Praksis/obligatorisk praksisopplæring

  • Hele utenlandsoppholdet varer i tre måneder.
  • Under oppholdet vil studentene være i praksis i minst to ulike barnehager/institusjoner for barn.
  • Delta i studieopplegg ved samarbeidsinstitusjonen og eventuelle workshops for ansatte innen barnehagefeltet, arrangert av samarbeidsinstitusjonen.
  • Delta i eventuelle relevante møter med lokale samarbeidspartnere.
  • Planlegge, gjennomføre og evaluere didaktiske prosesser i barnehagen og en workshop i samarbeid med lokalt personale. Dette dokumenteres med en skriftlig innlevering på om lag 1000 ord.
  • Én uke til å reise i vertsland/utlandet.
  • Én uke til eksamensarbeid.

Praksis er obligatorisk og gjennomføres etter avtalt plan. 

Studenten gjennomfører 9 uker lokal praksis i barnehagen, minimum 4,5 timer per dag, etter avtalt plan. Studenten har 1 studiedag i uken, samt en uke til eksamensarbeid.I tillegg deltar studenten i studieopplegg ved samarbeidsinstitusjon, tilsvarende én uke,

Praksis i løpet av utenlandsoppholdet innpasses som fem ukers fulltidspraksis, som del av den obligatoriske praksisopplæringen i barnehagelærerutdanningen. 

Course requirements

Bacheloroppgaven vurderes av en intern og en ekstern sensorer.

Assessment

I bachelorperioden skal studenten videreutvikle kunnskaper om akademisk skriving, samt oppøve begynnende kunnskaper om vitenskapsteori, forskningsetikk og metode. Målet med bacheloroppgaven er at studenten skal dokumentere profesjonskunnskap. Emnets innhold defineres av en selvvalgt problemstilling som skal sees i sammenheng med fremtidig profesjonsutøvelse. Studenten velger selv tema, problemstilling og metode for oppgaven. Bacheloroppgaven kan ta utgangspunkt i temaer studenten har jobbet med i sin fordypning, men må være en videreutvikling av disse temaene. Problemstilling skal godkjennes av veileder, og metoden må henge sammen med valgt problemstilling.

Oppgaven kan dokumenteres og utføres på ulike måter. Alle studenter skal skrive en fagtekst om sitt arbeid. I enkelte temaer kan den skriftlige fagteksten kombineres med et praktisk arbeid. Da vil deler av bacheloroppgaven ha form som for eksempel digitale arbeider, foto, video-/lydopptak, bildebok, installasjoner, egenprodusert utstillinger, forestillinger eller konserter. Andre muligheter er utarbeidelse av opplegg sammen med barn knyttet til spesifikke fagdidaktiske utfordringer. Praktisk arbeid som ikke kan legges ved oppgaven, dokumenteres der det finner sted og legges ved fagteksten. Dersom man velger å gjøre et praktisk arbeid, må fagteksten inneholde diskusjoner om ulike valg og pedagogiske forståelser relatert til det praktiske arbeidet/prosessen man har utført.

Permitted exam materials and equipment

Alle hjelpemidler tillatt

Grading scale

Det gis gradert karakter A-F.

Examiners

Eksamen vurderes av to interne sensorer.