EPN-V2

BLH3010 Practice and Study Placement at Institutions Outside Norway Course description

Course name in Norwegian
Praksis- og studieopphold ved institusjoner utenfor Norge
Study programme
Bachelor Programme in Early Childhood Education and Care - Web- and Campus-based
Bachelor Programme in Early Childhood Education and Care
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2020/2021
Curriculum
FALL 2020
Schedule
Course history

Introduction

Emneplanen bygger på Forskrift om rammeplan for barnehagelærerutdanning (180 studiepoeng), fastsatt av Kunnskapsdepartementet 4. Juni 2012.

Emnet «ledelse av kunst, håndverk og kultur» kvalifiserer til ledelse av og gjennomføring av kunstfaglige og kunstpedagogisk arbeid i barnehagen og bygger på kunnskapsområdet Kunst, kultur og kreativitet. I emnet undervises det praktisk med individuell veiledning på verksteder. I emnet fordyper studenten seg i et selvvalgt tema som godkjennes av faglærer. Emnet skal videreutvikle studentens kompetanse i å lede og medskape i lek, læring og danning med fokus på barns kunstneriske og kulturelle inntrykk- og uttrykksmåter. Sentralt i emnet er samtidskunst, billedkunst, visuell kommunikasjon, skulptur, kunsthåndverk, arkitektur og design. Samiske kunst- og kulturtradisjoner er forsterket i barnehagens rammeplan og har en tydelig plass i studiet.

Emnet vektlegger skapende, praktisk-estetiske ferdigheter og økt faglig refleksjon, samt bidrar til å trygge egen identitet som fremtidige ledere og pedagoger. Ledelse for å ivareta barnehagens samfunnsmandat, formål og innhold er basert på idealer om likeverd, demokrati og mangfold.

Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (KD 2017) og fagområdet Kunst, kultur og kreativitet favner profesjonsrettet kunstfaglig ledelse og praksis. Opplevelse og erfaring i kunst og kultur legger grunnlag for tilhørighet, deltagelse og eget skapende uttrykk med rom for utforskning, fordypning og progresjon (Kunnskapsdepartementet, 2017) Det meningsskapende oppstår i dialog og samspill i aktiv utforskning, via sanselige og kroppslige opplevelser.

Barnehagen har en viktig oppgave i å fremme verdier, holdninger og praksis for et bærekraftig samfunn. Bærekraft er en viktig del av barnehagen for fremtidsrettede forståelser og nytenkning. I fordypningen vil studenten tilegne seg innsikt og kunnskaper i å skape bærekraftige miljøer som inviterer til materialbevissthet, selvstendighet, praktisk utforsking og kreativitet.

Required preliminary courses

Se progresjonsregler i programplan for barnehagelærerutdanning.

Learning outcomes

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdighet og generell kompetanse.

Kunnskaper

Studenten har:

  • kunnskaper om landet og kulturen hvor studie/praksisoppholdet finner sted
  • innsikt i lokale barnehagepraksiser og pedagogisk tenkning i vertslandet
  • innsikt i situasjonen for barn i vertslandet
  • kunnskap om interkulturell teori, komparativ og flerkulturell pedagogikk

Ferdigheter

Studenten kan:

  • kommunisere i en interkulturell kontekst
  • reflektere faglig, etisk og kritisk over egen og andres kulturelle og især pedagogiske tradisjoner og verdier

Generell kompetanse

Studenten

  • er faglig og etisk reflektert med hensyn til interkulturell kommunikasjonsteori og praksis
  • kan tilrettelegge for en reflektert og faglig fundert flerkulturell pedagogikk i møte med det kulturelle og språklige mangfold(et) i norske barnehager

Content

Begge eksamensdeler vurderes av en intern og en ekstern sensor.

Teaching and learning methods

Læringsutbytte

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap:

Studenten

  • har videreutviklet kunnskap om ledelse i kunstfaglige og kunstpedagogisk prosesser, samt praksisrettet forsknings- og utviklingsarbeid
  • har utvidet kunnskap om dokumentasjon, multimodale, kunstneriske og kulturelle uttrykksformer
  • har økt kunnskap om utfordringer og muligheter knyttet til bærekraftig utvikling
  • har utvidet innsikt og kjennskap til håndverks- og kulturtradisjoner herunder samiske tradisjoner
  • har videreutviklet kunnskap om barns lek og varierte kunstneriske og formgivende uttrykk

Ferdigheter

Studenten

  • kan lede kunstfaglige og kunstpedagogiske prosesser med barn og personalet i barnehagen
  • videreutvikler evne til formidling og medskaping og å eksperimentere med håndverk, teknikker, materialer, verktøy og teknologi
  • utvikler evne til å aktivisere fantasi, kreativ tenkning og skaperglede
  • har utvidet kunnskap om ledelse, kritisk refleksjon og veiledning innen fagområdet Kunst, kultur og kreativitet i barnehagen
  • har utvidet materialkunnskap med vekt på bærekraft og varierte kunst og kulturuttrykk

Generell kompetanse

Studenten

  • kan planlegge, lede, gjennomføre, dokumentere, og reflektere over kunstpedagogisk arbeid
  • viser økt faglig, didaktisk og pedagogisk refleksjon og forståelse for egen rolle i formidling av kulturelt mangfold i arbeid med barnekultur, herunder samisk kulturtradisjoner
  • kan i stor grad legge til rette for varierte arbeidsmåter og verksteder for lek, eksperimentering, utforskning
  • har endrings- og utviklingskompetanse, og kan i stor grad reflektere kritisk over sted, tid, rom og fysiske miljøer, innen kunst og kultur i et mangfoldig barnehagesamfunn

Course requirements

Obligatoriske aktiviteter:

  • Obligatorisk deltakelse i forberedelsesprogram
  • Deltakelse i INTER1300, seminar over to dager, se INTER1300

Følgende arbeidskrav må være godkjent før eksamen kan avlegges:

  • Innlevering av ett til to refleksjonsnotater, som vurderes av veileder/faglærer. Omfang: om lag 1500 ord pr. notat.

Arbeidskrav skal være levert/utført innen fastsatt(e) frist(er). Gyldig fravær dokumentert med for eksempel sykemelding, gir ikke fritak for å innfri arbeidskrav. Studenter som på grunn av sykdom eller annen dokumentert gyldig årsak ikke leverer/utfører arbeidskrav innen fristen, kan få forlenget frist. Ny frist for å innfri arbeidskrav avtales i hvert enkelt tilfelle med den aktuelle læreren.

Arbeidskrav vurderes til -Godkjent- eller -Ikke godkjent-. Studenter som leverer/utfører arbeidskrav innen fristen, men som får vurderingen -Ikke godkjent-, har anledning til én ny innlevering/utførelse. Studenten må da selv avtale ny innlevering av det aktuelle arbeidskravet med faglærer. Studenter som ikke leverer/utfører arbeidskrav innen fristen og som ikke har dokumentert gyldig årsak, får ingen nye forsøk.

Assessment

Det er krav om minimum 80 prosent tilstedeværelse . Fravær utover 20 prosent medfører at studenten ikke kan avlegge eksamen i emnet. Studenter som overstiger fraværskvoten på grunn av gyldig dokumentert fravær, vil kunne få alternative oppgaver som kan gi eksamensrett. Slike alternative oppgaver gis ikke studenter som har fravær som overstiger 50 prosent, uansett fraværsgrunn.

Arbeidskrav

Følgende arbeidskrav må være godkjent før eksamen kan avlegges:

  • Individuell presentasjon om valgt fordypningstema, omfang 10 minutter.
  • Individuelt kunstfaglig notat knyttet til selvalgtvalgt fordypningstema, 1000 ord +/- 10 %
  • To dokumenterte veiledninger med faglærer tilknyttet individuell verkstedperiode om fordypningstema

Utfyllende informasjon om arbeidskrav finnes i programplan for bachelorstudiet i barnehagelærerutdanning, heltid (180 studiepoeng).

Permitted exam materials and equipment

Eksamen består av to deler: del en) innlevering av individuelt fagnotat og del to) muntlig presentasjon.

Del1) Individuelt fagnotat om ledelse av kunstfaglige prosesser i barnehagen på 1250 ord, +/- 10 prosent. Vektes 30 prosent.

Del 2) Individuell muntlig presentasjon, omfang 35 minutter. Vektes 70 prosent. Muntlig presentasjon av fordypningsarbeid med utstilling/presentasjon. Varighet inntil 35 minutter, hvorav om lag 20 minutter presentasjon (relevant visningsform er film, foto, konkreter, installasjon eller utstilling) og om lag 15 minutter etterfølgende faglig presentasjon om ledelse med utgangspunkt i fagnotatet (del 1) der studenten innleder til en faglig diskusjon om ledelse, utfordringer og muligheter i barnehagen.

Ny/utsatt eksamen: gjennomføres som ved ordinær eksamen. Ved gyldig dokumentert fravær eller ikke bestått resultat på en av del eksamenene, gjennomføres den delen.

Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp.

Skikkethetsvurdering, se programplanen for bachelorstudium i barnehagelærerutdanning (180 studiepoeng) heltid for nærmere informasjon.

Grading scale

Alle hjelpemidler tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Examiners

Eksamen vurderes etter gradert skala A-E for bestått og F for ikke bestått på del 1 og del 2. Det gis én samlet karakter for avsluttende vurdering. Del en vektes 30 prosent og del to vektes 70 prosent. Begge deler må være bestått for å få samlet karakter.