Programplaner og emneplaner - Student
BAPD2210 Cultural understanding and Communication Course description
- Course name in Norwegian
- Kulturforståelse og kommunikasjon
- Weight
- 20.0 ECTS
- Year of study
- 2018/2019
- Course history
-
- Curriculum
-
SPRING 2019
- Schedule
- Programme description
-
Recommended preliminary courses
Kompetanse tilsvarende bestått 1. studieår eller tilsvarende.
-
Required preliminary courses
Ingen forkunnskapskrav.
-
Learning outcomes
Etter gjennomført emne har studenten følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse.
Kunnskap
Studenten
- kan se sin profesjon i en kulturell kontekst og i et samtidsperspektiv
- kjenner til sentrale teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innen kulturforståelse, kommunikasjon og presentasjon. Herunder aktuelle teorier som; semiotikk, etnografi, emosjonell design og bærekraftig design
Ferdigheter
Studenten
- kan anvende kulturforståelse i egen arbeidsprosess
- kan planlegge og gjennomføre en strategisk designprosess
- kan gjennomføre flere iterasjoner i produktutviklingen og kunne analysere disse
- behersker relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer
- kan reflektere rundt formidling og presentasjon og kunne velge egnet medium i forhold til mottager
- kan anvende relevante uttrykksformer for kommunikasjon
- kan benytte teorier og verktøy som etnografi, kartlegging, semiotikk og emosjonell design i utviklingen av et produkt
- Kan reflektere rundt bærekraft i sin designprosess
- behersker skriftlig og muntlig fremstilling samt argumentasjon
Generell kompetanse
Studenten
- behersker å bruke ressurspersoner for å fremme faglig utvikling
- behersker å se seg selv og sitt virke i en kulturell kontekst og i et samfunnsperspektiv
- kan reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning
-
Content
Det er viktig å ha oversikt over bredden i restaurant og matfagene. Dette emnet tar for seg breddekunnskap om de ulike fag og bransjer som inngår i restaurant og matfagene. Innsikt i HMS er viktig slik at man fra første dag i opplæringen av nye yrkesutøvere innen restaurant og matfag, kan arbeide for å unngå ulykker og skader som fagarbeider.
-
Teaching and learning methods
Individuelt arbeid eller i gruppe, forelesninger, workshops, presentasjon og diskusjon, litteraturstudier og research.
-
Course requirements
Følgende arbeidskrav er obligatorisk og må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- Deltagelse på organiserte workshops.
- Holde en muntlig presentasjon av prosjektet ved hjelp av egnede medier.
- Reflektere over læring i prosjektet.
-
Assessment
Mappevurdering med følgende mappekrav i prosjektrapporten:
- Prosessdokumentasjon med argumentasjon for utvikling og valg.
- Resultat fra designoppdrag.
- Argumentasjon for valg og gjennomføring av den muntlige presentasjonen.
- Diskusjon og analyse av hvordan/hva produktet du har laget kommuniserer, på hvilken måte og til hvem.
Alle deleksamener i mappen må være bestått (karakter E eller bedre) for å få bestått eksamen i emnet.
Eksamensresultat kan påklages.
-
Permitted exam materials and equipment
Alle.
-
Grading scale
Gradert skala A-F.
-
Examiners
To interne. Ekstern sensor brukes jevnlig.