Programplaner og emneplaner - Student
BAFY6000 Physical and Motor Development and Activity in Early Childhood Education Course description
- Course name in Norwegian
- Fysisk-motorisk utvikling og aktivitet i barnehagen
- Study programme
-
Physical and Motor Development and Activity Early Childhood Education
- Weight
- 30.0 ECTS
- Year of study
- 2021/2022
- Curriculum
-
FALL 2021
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Denne videreutdanningen er for deg som ønsker å videreutvikle din kompetanse om barns utvikling av motorikk og barns behov for bevegelse i barnehagen. En barnehagelærer skal kunne støtte barn slik at alle barn blir trygge på egen kropp, får en positiv selvoppfatning og blir kjent med egne følelser. Du får inngående innsikt i hvordan du kan tilrettelegge og utvikle barnehagens fysiske miljø inne og ute. Emnet passer godt for deg som ønsker å legge til rette for og å stimulere til fysisk aktivitet, lek, utfoldelse og mestringsopplevelse for enkeltbarn og barnegrupper. Studiet legger vekt på dialog og refleksjon knyttet til ulike temaer, slik at du får et godt grunnlag til å reflektere rundt problemstillinger du møter i ditt pedagogiske arbeid.
Emnet presenterer og drøfter nyere forskning og ulike perspektiver på barns kroppslige lek og læring.
Utdanningen skal bidra til at studentene får inngående kunnskap om fagområdets vitenskapelige teori og metode og samtidig kan anvende kunnskapen på nye områder. Gjennom studiet skal studentene få innsikt i hvordan kropp og bevegelse kan inngå i tverrfaglige utviklingsprosjekt. Studiet gir innsikt i ulike perspektiver, tradisjoner, verdier og normer for fysisk aktivitet og lek i ulike fysiske miljø. Det vil være progresjon i gjennomgående temaer for å sikre at studenten kan gi et pedagogisk tilbud tilpasset barnas alder og behov og reflektere over ulike tilnærminger og teorier.
Studentene skal få erfaringer med å vurdere og analysere det de lærer i studiet i tråd med innholdet i Rammeplan for barnehagen. Med utgangspunkt i rammeplanens verdigrunnlag vil temaer som barn og barndom, demokrati, mangfold og respekt, likestilling og likeverd, bærekraftig utvikling, livsmestring og helse, inngå i studiet på et overordnet og tverrprofesjonelt nivå.
Fysisk-motorisk utvikling og aktivitet i barnehagen (30 studiepoeng) er en samlingsbasert videreutdanning på masternivå over to semestre. Fullført emne kan, etter søknad, innpasses som del av masterprogrammet i barnehagekunnskap (120 studiepoeng) ved OsloMet. Det søkes om innpassing av Fysisk-motorisk utvikling og aktivitet i barnehagen etter opptak på masterprogrammet i barnehagekunnskap.
Required preliminary courses
Opptak til emnet.
Learning outcomes
Studenten skal etter å ha fullført emnet, ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten har kunnskap om
- forhold som på individ-, system- og samfunnsnivå hemmer eller fremmer inkludering og tilknytning til arbeidsliv og utdanning for personer med ulike behov
- endringsprosessers dynamikk
- mestringsfremmende prosesser i lys av empowermenttenkning
- en salutogene forståelsen av helse
- arbeidsgiverperspektivet i ansettelses- og inkluderingsprosesser
- relevante lovverket knyttet til arbeidsinkludering for eksempel taushetsplikt og hvilket ansvar arbeidsgiver påtar seg ved ansettelse
- tverrfaglig og tverretatlig samarbeid i arbeidsinkluderingsprosesser
Ferdigheter
Studenten
- kan drive endringsprosesser med fokus på å etablere eller opprettholde arbeidsforhold for mennesker med sammensatte utfordringer
- kan anvende faglig kunnskap for å bistå i relasjonen mellom arbeidssøker og arbeidsgiver
- evner å tilpasse sine arbeidsmåter til personers forutsetninger, livssituasjon og erfaringsbakgrunn
- kan kommunisere på måter som fremmer mestring
- kan tilegne seg ny kunnskap og forskning på inkluderingsfeltet
Generell kompetanse
Studenten
- har innsikt i faglige og etiske utfordringer knyttet til arbeid med økt arbeidsdeltakelse av for mennesker med sammensatte utfordringer
- kan anvende faglig kunnskap og metoder i målrettet inkluderingsarbeid og kan reflektere over egen rolle og eget faglig ståsted
Content
Michaela Nilsen
Teaching and learning methods
Undervisningen vil veksle mellom forelesninger, seminar og studentaktive læringsformer.
Undervisningen er organisert som samlingsbasert undervisning over ett semester. Undervisningsblokkene omfatter 3 samlinger på 2 dager hver.
Studiet benytter to arenaer for læring; Universitetet og arbeidsplassen. Det er en fordel at studentene jobber med relevante problemstillinger på egen arbeidsplass parallelt med undervisningen.
Arbeidsmåter som benyttes er forelesninger, gruppearbeid og trening i sentrale ferdigheter. Noe av undervisningsmaterialet vil foreligge elektronisk i form av blant annet e-forelesninger som det forventes at studentene setter seg inn imellom samlingene. Det legges vekt på refleksjon over egen praksis. Arbeidsformene skal bidra til studentenes faglige og personlige utvikling og økt refleksjonsnivå.
Course requirements
For å kunne framstille seg til eksamen må følgende to arbeidskrav være godkjent:
1. Krav om tilstedeværelse
Det kreves 80 % tilstedeværelse. Ved fravær utover 20 % må studenten levere inn et alternativt arbeidskrav. Ved fravær utover 25 % mister studenten retten til å framstille seg til eksamen. Med relativt få undervisningsdager er krav om tilstedeværelse begrunnet i prosessundervisning og viktigheten av å reflektere sammen.
2. Ett skriftlig arbeidskrav
Det skal leveres ett individuelt skriftlig arbeidskrav på ca. 3 sider som studenten jobber med mellom samlingene. Nærmere informasjon om innhold og formkrav vil bli gitt i Canvas. Studentgruppen deles inn i par som skal lese og gi skriftlig tilbakemelding på hverandres arbeidskrav. Kopi av den skriftlige tilbakemeldingen sendes emneansvarlig innen nærmere angitt frist. Ved ikke godkjent arbeidskrav kan studenten levere en ny og forbedret versjon innen angitt frist. Dersom oppgaven igjen ikke blir godkjent, mister studenten retten til å framstille seg til eksamen.
Assessment
Eksamen i emnet er en skriftlig individuell hjemmeeksamen over 4 dager. Besvarelsen skal ha en ramme på 10 sider (+/-10 %). Forside og litteraturliste kommer i tillegg. Innlevering av eksamen foregår digitalt i Inspera.
Studenter med gyldig fravær eller som ikke består eksamen har rett til å framstille seg til ny/utsatt eksamen. Det blir gitt ny eksamensoppgave.En eventuell ny/utsatt eksamen arrangeres i begynnelsen av påfølgende semester.
Permitted exam materials and equipment
Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler om kildehenvisning følges.
Grading scale
Gradert skala A-F.
Examiners
Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av alle besvarelsene.