Programplaner og emneplaner - Student
ARK2520 Records management governance Course description
- Course name in Norwegian
- Dokumentasjonsforvaltning - kontroll og planlegging
- Study programme
-
Bachelor Programme in Archival Science
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2025/2026
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Eksamen består av to deler.
Del 1: Praktisk eksamen i grupper à tre til fire studenter. Praktisk gjennomføring av undervisningsopplegg innen gitt temaet i mat og helse som inkluderer en undervisningsplan, varighet 30 minutter per gruppe. Eksamen vurderes gruppevis med bokstavkarakter A-F.
Del 2: Individuell muntlig høring, varighet inntil 15 minutter per student. Eksamen vurderes med bokstavkarakter A-F. Del 1 må være bestått for å kunne gjennomføre del 2.
Del 1 og del 2 må være bestått for å få samlet karakter på emnet, del 1 teller 40% og del 2 teller 60% på samlet karakter for emnet.
Ny og utsatt eksamen
- Ved stryk eller gyldig fravær arrangeres eksamen som ved ordinær eksamen. Dersom det ikke kan dannes grupper legges det til rette for individuell gjennomføring av del 1 i 10 minutter og del 2 gjennomføres i inntil 30 minutter.
- Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet.
- Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på StudentWeb.
Required preliminary courses
Del 1: alle hjelpemidler tillatt
Del 2: n A4 side med stikkord
Learning outcomes
Del 1: Gradert skala A-F hvor A til E er bestått og F er ikke bestått, teller 40 % av karakteren
Del 2: Gradert skala A-F hvor A til E er bestått og F er ikke bestått, teller 60 % av karakteren
Teaching and learning methods
Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor er knyttet til emnet, for å føre tilsyn med eksamens- og sensurordningen, og skriver en tilsynsrapport. Tilsyn for emnet skjer hvert tredje år.
Course requirements
- spisevaner og måltidsmønster i ulike sosiale grupper i ett flerkulturelt og religiøst perspektiv
- måltid, matkultur, norske og samiske mattradisjoner og nye trender
- matvarekunnskap, matlagingsteknikker og mathygiene
- ernæring og kosthold for ulike grupper
- praktisk matlaging i alle nevnte temaområder
- sensorikk, estetikk
- folkehelse, livsmestring og mangfold
- forbrukerkunnskap, etikk, bærekraft og mat
- kostholdsinformasjon, registrering, beregning og veiledning av kosthold og fysisk aktivitet
- ungdomskultur, barn og unges utvikling og identitet
- barn og unges oppvekstvilkår / rettigheter
- sosiale medier, nettvett og kildekritikk
- omsorg ved krise og sorg
- karriereveiledning og yrkesvalg
- oversikt over fag, valgfag og ulike strukturer i ungdomstrinnet.
- fysisk aktivitet og friluftsliv
- ulike undervisningsmetoder
Praksis
- 10 dager yrkesfaglig praksis
- 10 dager pedagogisk praksis på ungdomstrinnet, 3. periode
Assessment
Studentenes læringsutbytte vil bli vurdert ved en skriftlig, individuell semesteroppgave på 6-8 sider (eksklusive forside, innholdsfortegnelse, litteraturliste og eventuelle vedlegg) om et oppgitt tema. Skrifttype og skriftstørrelse: Arial/Calibri 12pkt. Linjeavstand: 1,5.
En student kan ved ikke bestått levere omarbeidet versjon av oppgaven til sensur én gang
Permitted exam materials and equipment
Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.
Grading scale
Gradert skala A-F.
Examiners
Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av besvarelsene. Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på de besvarelsene som er vurdert skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.
Course contact person
Hilde Lange