EPN-V2

ARK2520 Records management governance Course description

Course name in Norwegian
Dokumentasjonsforvaltning - kontroll og planlegging
Study programme
Bachelor Programme in Archival Science
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2025/2026
Course history

Introduction

Eksamen består av to deler.

Del 1: Praktisk eksamen i grupper à tre til fire studenter. Praktisk gjennomføring av undervisningsopplegg innen gitt temaet i mat og helse som inkluderer en undervisningsplan, varighet 30 minutter per gruppe. Eksamen vurderes gruppevis med bokstavkarakter A-F.

Del 2: Individuell muntlig høring, varighet inntil 15 minutter per student. Eksamen vurderes med bokstavkarakter A-F. Del 1 må være bestått for å kunne gjennomføre del 2.

Del 1 og del 2 må være bestått for å få samlet karakter på emnet, del 1 teller 40% og del 2 teller 60% på samlet karakter for emnet.

Ny og utsatt eksamen

  • Ved stryk eller gyldig fravær arrangeres eksamen som ved ordinær eksamen. Dersom det ikke kan dannes grupper legges det til rette for individuell gjennomføring av del 1 i 10 minutter og del 2 gjennomføres i inntil 30 minutter.
  • Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet.
  • Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på StudentWeb.

Required preliminary courses

Del 1: alle hjelpemidler tillatt

Del 2: n A4 side med stikkord

Learning outcomes

Del 1: Gradert skala A-F hvor A til E er bestått og F er ikke bestått, teller 40 % av karakteren

Del 2: Gradert skala A-F hvor A til E er bestått og F er ikke bestått, teller 60 % av karakteren

Teaching and learning methods

Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor er knyttet til emnet, for å føre tilsyn med eksamens- og sensurordningen, og skriver en tilsynsrapport. Tilsyn for emnet skjer hvert tredje år.

Course requirements

  • spisevaner og måltidsmønster i ulike sosiale grupper i ett flerkulturelt og religiøst perspektiv
  • måltid, matkultur, norske og samiske mattradisjoner og nye trender
  • matvarekunnskap, matlagingsteknikker og mathygiene
  • ernæring og kosthold for ulike grupper
  • praktisk matlaging i alle nevnte temaområder
  • sensorikk, estetikk
  • folkehelse, livsmestring og mangfold
  • forbrukerkunnskap, etikk, bærekraft og mat
  • kostholdsinformasjon, registrering, beregning og veiledning av kosthold og fysisk aktivitet
  • ungdomskultur, barn og unges utvikling og identitet
  • barn og unges oppvekstvilkår / rettigheter
  • sosiale medier, nettvett og kildekritikk
  • omsorg ved krise og sorg
  • karriereveiledning og yrkesvalg
  • oversikt over fag, valgfag og ulike strukturer i ungdomstrinnet.
  • fysisk aktivitet og friluftsliv
  • ulike undervisningsmetoder

Praksis

  • 10 dager yrkesfaglig praksis
  • 10 dager pedagogisk praksis på ungdomstrinnet, 3. periode

Assessment

Studentenes læringsutbytte vil bli vurdert ved en skriftlig, individuell semesteroppgave på 6-8 sider (eksklusive forside, innholdsfortegnelse, litteraturliste og eventuelle vedlegg) om et oppgitt tema. Skrifttype og skriftstørrelse: Arial/Calibri 12pkt. Linjeavstand: 1,5.

En student kan ved ikke bestått levere omarbeidet versjon av oppgaven til sensur én gang

Permitted exam materials and equipment

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Grading scale

Gradert skala A-F.

Examiners

Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av besvarelsene. Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på de besvarelsene som er vurdert skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.

Course contact person

Hilde Lange