EPN-V2

ØARR4700 Sustainability Reporting Course description

Course name in Norwegian
Bærekraftrapportering
Study programme
Master Programme in Business Administration
Weight
5.0 ECTS
Year of study
2024/2025
Curriculum
SPRING 2025
Schedule

Required preliminary courses

Ingen

Learning outcomes

Kunnskap

  • Ha kunnskap om samfunnsansvar og bærekraft, inkludert FNs bærekraftsmål, både virksomheters og interessenters rolle
  • Kunne identifisere sentrale etiske spørsmål i virksomhet og styring
  • Kunne demonstrere forståelse av hvordan internasjonale trender knyttet til bærekraft og grønn industripolitikk påvirker krav til virksomheters rapportering av ikke-finansiell informasjon (ESG)
  • Ha kunnskap om rapporteringskrav og frivillige rapporteringsstandarder
  • gjøre rede for lovkrav og EUs krav til ESG-rapportering (inkludert EUs taksonomi) og konsekvenser for selskaper.
  • ha inngående kunnskap om CSRD (corporate sustainability reporting directive) og ESRS rapportering (European Sustainability Reporting Standards)
  • kunne utarbeide, lese og vurdere bærekraftrapporter og ESG informasjon

Ferdigheter

  • Bidra til planlegging, gjennomføring og videreutvikling av foretaks bærekraftsrapportering for å overholde reguleringer og gi brukernyttig informasjon
  • Gjennomføre prosesser med identifikasjon og analyse av vesentlige eksterne og bedriftsøkonomiske effekter knyttet til samfunnsansvar og bærekraft
  • Vurdere foretaks interne kontroll og annen kritisk infrastruktur for gjennomføring av bærekraftrapportering
  • Kunne ta beslutninger basert på informasjonen fra en organisasjons bærekraftrapportering

Kompetanse

  • Ha tilstrekkelig teoretisk og praktisk kompetanse til å kunne holde seg oppdatert på den løpende faglige utviklingen innenfor bærekraftrapportering og regulering
  • Kunne utveksle faglige synspunkter og erfaringer med og formidle sentralt fagstoff til andre innen fagområdet, profesjonen og andre interessenter
  • Ha god kjennskap til de lovkrav, reguleringer og standarder som finnes for bærekraftrapportering

Content

Eksamen består av to deler:

  • Del 1: Muntlig individuell eksamen som består av en Pecha Kucha https://snl.no/Pecha_Kucha som skal fremføres for medstudenter og sensorer. Alle studenter skal være til stede hele dagen. Tema vil bli oppgitt ved emnestart. Presentasjonen skal dokumentere utvalgte erfaringer fra emnet og inneha tydelige faglige refleksjoner forankret i relevant litteratur og etiske perspektiver. Presentasjonen skal være inntil 20 minutter, inkludert 10 minutter spørsmål fra medstudenter og sensorer.
  • Del 2: Individuell skriftlig hjemmeoppgave på 1000 ord (+/- 10 %) som utdyper faglige aspekter ved presentasjonen.

Ny/utsatt eksamen

Hvis en av eksamensdelene er ikke bestått, eller det er dokumentert sykdom gjennomfører kandidaten den delen av eksamen som ikke er bestått. Ved første ny og utsatt eksamen kan det leveres en bearbeidet versjon av del 2 av eksamen. Ved senere forsøk leveres ny hjemmeoppgave. Ved ny/utsatt eksamen vil del 1 av eksamen bli presentert kun for sensorene.

Teaching and learning methods

Lectures, group work, teaching programs from the University Library, seminars with presentations and self-study.

Course requirements

Ingen

Assessment

Eksamen i emnet er en skoleeksamen på 3 timer.

Permitted exam materials and equipment

ESRS standardene (European Sustainability Reporting Standards)

Grading scale

Emnet tematiserer barns danning i en digital verden og idealer om inkluderende og likeverdige muligheter. Barnet sees i global og lokal sammenheng på én og samme tid, og emnet undersøker hvordan bevegelige begreper som kultur, mangfold, digitalisering og inkludering kan belyses, diskuteres og forstås i forskning- og barnehagefeltet. Emnet drøfter krav til etikk, dømmekraft og refleksjon for digitale praksiser i barnehagen. Gjennom forskningslitteratur og aktiv utprøving skal studentene undersøke og analysere hvordan digitale verktøy kan fungere som redskap i inkluderende barnehagepraksiser. Emnet problematiserer og diskuterer barndom i et teknologirikt samfunn, som påvirker barns kultur, populærkultur, ulike uttrykksmåter og danning. Vitenskapsteoretiske innganger og etiske perspektiver presenteres. Emnet undersøker hvordan fenomener som inkludering og digital danning henger sammen og forstås i barnehagen.

Examiners

  • 5 ECTS overlap with SYKK/SYKPPRA20x Nursing Patients with Acute, Critical and Chronic Diseases 1, 20 ECTS.
  • SYKK2100 and SYKP2100 are fully overlapping.

Course contact person

Undervisningen gjennomføres i en veksling mellom forelesninger, diskusjoner, gruppearbeid, studentpresentasjoner og seminarer o.l. Det forventes at studentene er aktive i egne læringsprosesser mellom samlingene, og prøver ut verktøy, modeller og redskaper introdusert i samlingene.