EPN-V2

ØAADM6100 Marketing and Entrepreneurship Course description

Course name in Norwegian
Markedsføring og entreprenørskap
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Course history
  • Introduction

    Emnet kombinerer teori og praktiske øvelser for å utvikle kompetanse i markedsføring, innovasjon og entreprenørskap for å sikre at organisasjoner, og spesielt nyetablerte foretak, kan nå sine mål.

  • Required preliminary courses

    Ingen forkunnskapskrav.

  • Learning outcomes

    Kunnskaper

    Studenten:

    • har grunnleggende kunnskap om innovasjon, entreprenørskap og markedsføring og sammenhengen mellom disse.
    • har grunnleggende forståelse for utvikling av forretningsmodell.
    • har grunnleggende kunnskap om "født-globale" bedrifter.
    • har kjennskap til rammeverk for markedsplanlegging og strategi i oppstartsbedrifter
    • har grunnleggende kunnskap om bruk av ulike taktiske virkemidler innen markedsføring

    Ferdigheter

    Studenten:

    • kan beskrive, analysere og reflektere over hvordan en utvikler nye produkter eller tjenester og starte opp en virksomhet.
    • kan lage en realistisk forretnings- og markedsplan for en ny virksomhet.
    • kan bruke sentrale markedsføringsverktøy, og gjennom dette arbeidet kunne gjøre reflekterte analyser og valg.

    Generell kompetanse

    Studenten:

    • kan identifisere og løse markedsføringsrelaterte problemer og løse problemstillinger knyttet til produkt-/tjenesteutvikling og oppstart av ny virksomhet
  • Content

    • Entreprenørskap
    • Innovasjon
    • Start og etablering av ny virksomhet
    • Forretningsmodell og kundeforståelse
    • "Født globale" bedrifter
    • Forretnings- og markedsplan
    • Finansiering og prissetting
    • Produkt og tjenestebegrepet
    • Segmentering og posisjonering i markedet
    • Markedskommunikasjon i tradisjonelle kanaler og på nett

  • Teaching and learning methods

    Det vil bli brukt varierte arbeidsmåter som forelesninger, diskusjoner i plenum og gruppearbeid. Innlevering av studentarbeid.

  • Course requirements

    En skriftlig gruppeoppgave på mellom 6-10 sider. Hver gruppe skal bestå av ca 4 studenter. Oppgaven må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen. Dersom oppgaven ikke godkjennes, gis det mulighet for å levere forbedret versjon én gang. Faglærer informerer om frister for levering. Gruppens forslag til forretningside og forretningsplan skal presenteres og drøftes i plenum.

  • Assessment

    Det avholdes individuell, skriftlig eksamen under tilsyn på 5 timer i slutten av semesteret.

  • Permitted exam materials and equipment

    Tillatte hjelpemidler vil fremgå av hjelpemiddellisten som utarbeides og publiseres i god tid før den enkelte eksamensperiode. Følgende regler gjelder for bruk av kalkulator der dette er tillatt hjelpemiddel ved eksamen:

    • Kalkulatoren skal utgjøre en enkelt gjenstand og ha lommeformat.
    • Kalkulatoren må ikke ha mulighet for kommunikasjon med andre dataenheter.
    • Kalkulatoren tillates ikke koblet til strømnett.
    • Kalkulatoren skal ikke avgi lyd.
    • Kalkulatoren skal ikke kunne utføre symbolske beregninger, så som derivasjon av funksjonsuttrykk osv.

    Det er studentens ansvar å påse at minnet er tømt før eksamen. Dette kan bli kontrollert på eksamen, og hvis minnet ikke er tømt blir dette å regne som fusk/forsøk på fusk. Se høgskolens regler om fusk/forsøk på fusk.

  • Grading scale

    Vurderingsuttrykket er en gradert skala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått.

  • Examiners

    Det benyttes en intern og en ekstern sensor til sensurering av eksamen.

  • Course contact person

    Anita E. Tobiassen