EPN

MAME4320 Obesity and Major Lifestyle Diseases Course description

Course name in Norwegian
Overvekt og de store folkesykdommene
Study programme
Master i samfunnsernæring
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Schedule
Programme description
Course history

Required preliminary courses

Opptak til studiet

Learning outcomes

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  •  har avansert kunnskap om sykdomsmekanismer og kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft
  • har inngående kunnskap om teori-baserte forklaringsmodeller og forebyggende og helsepromoterende tiltak for ulike grupper i befolkningen  

Ferdigheter

Studenten

  • kan sette sammen et forebyggende kosthold for ernæringsrelaterte ikke-smittsomme sykdommer

Generell kompetanse

Studenten

  • kan formidle forskningsbaserte kostråd tilpasset ulike befolkninger og aldersgrupper

Content

Emnet ser på forskningen bak kostholdets rolle i utvikling og forebygging av overvekt, diabetes, hjertekarsykdommer og kreft. Teoribasert utvikling av varierte helsefremmende ernæringsbudskap for forskjellige samfunnsgrupper med ulike forutsetninger diskuteres sammen med endringsfokusert rådgiving.

Teaching and learning methods

De viktigste arbeidsformene i emnet er forelesninger, gruppearbeid, rapportskriving og selvstudier.

Course requirements

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

-          Gruppeoppgave (3-4 studenter per gruppe). Skriftlig innlevering og muntlig presentasjon og diskusjon.

Assessment

Eksamensinnhold:      Læringsutbyttene

Eksamensform:           Skriftlig eksamen under tilsyn, individuell, 5 timer.

Permitted exam materials and equipment

Kalkulator utlevert fra universitetet

Grading scale

Gradert skala A-F

Examiners

To interne