EPN

MAIKT-MASTER Master's Thesis Course description

Course name in Norwegian
Masteroppgave
Study programme
Masterstudium i digitalt læringsdesign
Weight
45.0 ECTS
Year of study
2022/2023
Curriculum
SPRING 2023
Schedule
Course history

Introduction

Gjennom arbeid med masteroppgaven skal studenten kunne dokumentere evne til analytisk tenking, selvstendig arbeid og kritisk refleksjon rundt fagfeltet digital læringsdesign.

Oppgaven skal utgjøre et selvstendig vitenskapelig arbeid, og må dokumentere innsikt i aktuell forskning, teorier og relevante metoder. Oppgaven kan enten være et utviklingsarbeid hvor bruk av digitale læremidler står sentralt, eller et mer tradisjonelt forskningsarbeid.

Masteroppgaven kan leveres på norsk, svensk, dansk eller engelsk.

Required preliminary courses

Ingen forkunnskapskrav.

Learning outcomes

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • kan dokumentere evne til analytisk tenking, selvstendig arbeid og kritisk refleksjon rundt fagfeltet digital læringsdesign
  • har avansert kunnskap om og kan benytte ulike forskningsmetodiske tilnærminger
  • har innsikt i og erfaring med aktuell vitenskapelig forskning, teorier, metoder og utvikling.

Ferdigheter

Studenten

  • kan behandle et avgrenset tema på en faglig, gjennomtenkt og presis måte i løpet av et begrenset tidsrom
  • kan analysere eksisterende teorier, offentlige dokumenter, metoder og fortolkninger innenfor fagfeltet digital læringsdesign og relatere til egen problemstilling
  • kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og bruke disse til å strukturere og formulere faglige resonnementer
  • kan gjennomføre et selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer
  • kan bruke relevante metoder for forskning og utviklingsarbeid i digital læringsdesign på en selvstendig måte

Generell kompetanse

Studenten

  • kan formidle omfattende selvstendig arbeid om digital læringsdesign
  • kan reflektere over relevante forskningsetiske problemstillinger

Content

Studentene velger selv tema for og innhold i sin masteroppgave. Det er anbefalt å velge et forskningsfelt innen de prosjektene studiets lærere til enhver tid deltar i.

Studenter som velger å skrive en masteroppgave i tilknytning til internasjonal utvikling og utdanning, må påregne minst fire ukers feltarbeid i utlandet.

Teaching and learning methods

Arbeidet med masteroppgaven er i hovedsak et selvstendig arbeid, supplert med veiledning og seminarer hvor studentene legger fram sitt arbeid for hverandre.

Det blir tilbudt særskilt seminar om litteraturgjennomgang.

Arbeidet med oppgaven kan gjøres individuelt eller i samarbeid mellom to eller tre studenter.

Det gis inntil 15 timer veiledning på masteroppgaven.

Krav til oppgaven

Masteroppgaven skal knyttes til ett eller flere spørsmål som tematisk faller innenfor området digital læringsdesign. Den skal konsentreres om en avgrenset og tydelig problemstilling,

Alt arbeid med oppgaven og den endelige teksten skal holde en etisk forsvarlig standard.

Oppgaven skal inneholde en gjennomgang av forskningslitteratur som er aktuell i forhold til oppgavens tema.

Oppgaven skal inneholde et sammendrag på ca. 400 ord. Sammendraget skal stå først i oppgaven. Masteroppgaven skal være sidenummerert og ha en innholdsfortegnelse og en litteraturliste.

Forsiden på masteroppgaven skal angi:

  • Masteroppgavens tittel
  • Forfatterens navn
  • År og semester

Ved et samarbeid om masteroppgaven skal det gjøres rede for bidragene fra hver enkelt student.

Beståtte oppgaver skal publiseres i universitetets system for faglig publisering (ODA).

Studentene kan velge mellom to ulike formater: 

A: Akademisk masteroppgave

B: Designvitenskapelig utviklingsarbeid

A: Akademisk masteroppgave: Omfang ved individuell innlevering: 25 000 ord (+/- 10 %), eksklusive forside, sammendrag, innholdsfortegnelse, litteraturliste og vedlegg. Når to studenter samarbeider skal oppgaven være på 30 000 ord (+/- 10 %). Når tre studenter samarbeider, skal oppgaven være på 35 000 ord (+/- 10 %). 

B: Designvitenskapelig utviklingsarbeid: Masteroppgaven har to deler, en testbar prototyp og en skriftlig oppgave med begrunnelse og evaluering av prototypen. Prototypens format avtales med veileder. Prototypen vurderes ut fra formål, nytte, utforming, kreativitet og egen evaluering. Omfang av den skriftlige oppgaven: 10 000 ord (+/- 10 %). Når to studenter samarbeider skal den skriftlige oppgaven være på 12 500 ord (+/- 10 %). Når tre studenter samarbeider, skal den skriftlige oppgaven være på 15 000 ord (+/- 10 %).

Course requirements

Følgende arbeidskrav må være godkjent før masteroppgaven kan vurderes til vurdering: 

  • En prosjektskisse for masteroppgaven. Skissen skal inneholde tema og problemstilling for oppgaven med begrunnelse, en kort litteraturoversikt, en foreløpig arbeidsplan og skisse til forskningsmetode. Prosjektskissen leveres på seminaret om litteratursøk. Omfang: 1500-1800 ord. På grunnlag av denne får studenten tildelt en veileder for arbeidet med masteroppgaven.
  • En gjennomgang av forskningslitteratur, aktuell i forhold til oppgavens tema (omfang 1600 ord +/- 10 %), skal legges fram på et eget seminar for diskusjon med medstudenter. Deltakelse i seminaret er obligatorisk.
  • En versjon av masteroppgaven, leveres til kommentarer seinest  2 måneder før innlevering av masteroppgaven og presenteres på oppgaveseminar for medstudenter. Omfang: 10000 ord +/- 10 %. For designvitenskapelig oppgave kreves levering av plan, skisse og vurderingskriterier for prototypen.

Det forventes at en akademisk standard (Annotated, APA e.l.) for referanser anvendes og at denne implementeres i form av elektronisk støtte (f eks Endnote).

I alle faglige tekster skal studenten bruke pensumlitteratur og supplere med annen akademisk litteratur. Studentens evne til å reflektere i forholdet teori/praksis vil være avgjørende i vurderingen av tekstene.

 

·  

Assessment

Eksamen består av vurdering av masteroppgaven med påfølgende individuell muntlig eksamen med varighet på 45 minutter. Ved designvitenskapelig oppgave skal også prototypen gjøres tilgjengelig for sensorene (for eksempel ved en lenkefra den skriftlige delen av oppgaven). Muntlig eksamen består av presentasjon av masteroppgaven og en samtale om sentrale problemstillinger i tilknytning til oppgaven. Studenter som har samarbeidet om masteroppgaven, presenterer masteroppgaven i fellesskap, mens den etterfølgende samtalen foregår med hver enkelt student. 

Det gis én karakter på masteroppgaven og muntlig eksamen. Karakteren fastsettes etter den muntlige eksamenen.

Det er ikke adgang til å få vurdert en ny masteroppgave i samme studieprogram når studenten tidligere har fått vurdert sin oppgave med bestått resultat. Dersom masteroppgaven vurderes til ikke bestått, kan studenten levere ny eller revidert oppgave én gang

Permitted exam materials and equipment

Alle hjelpemidler tillatt på den skriftlige delen.

Grading scale

Det gis gradert karakter etter en skala fra A til F, der A er beste og E laveste karakter for bestått, mens F er ikke bestått.

Examiners

Det benyttes en intern og en ekstern sensor. Veileder kan informere sensorene om arbeidet med masteroppgaven, men skal ikke være med på karaktersettingen.