Studyinfo subject KULT6100 2021 HØST
KULT6100 Basic Accounting and Budgeting Principles Course description
- Course name in Norwegian
- Innføring i økonomi
- Study programme
-
Årsstudium i kulturledelse
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2021/2022
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Emnet gir kunnskap om grunnleggende økonomi. Studentene får innføring i regnskap og budsjettering samt grunnleggende bedriftsøkonomi.
Undervisningsspråk: Norsk
Required preliminary courses
Ingen forkunnskapskrav.
Learning outcomes
Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskaper
Studenten
- har grunnleggende kunnskaper om finansregnskapet og føringer av dette, samt analyse av regnskapet
- har grunnleggende kunnskap om kostnader, inntekter
- har kunnskap om tilpasning i ulike markedsformer, monopol og fullkommen konkurranse
- har tilstrekkelige kunnskaper til å sette opp budsjetter, for eksempel i forbindelse med prosjektsøknader og årsbudsjett
- har grunnleggende kunnskap om kostnad, resultat og volumanalyse (KRV-analyser)
- har grunnleggende kunnskaper om investering av prosjekter og finansiering.
Ferdigheter
Studenten
- kan håndtere økonomistyringen i en kulturell virksomhet eller som selvstendig næringsdrivende.
Content
- Bedriftens regnskap - posteringer og avslutning
- Kostnadsteori
- Inntektsteori
- Markedsformer
- Budsjett
- KRV-analyse
- Bruk av Excel
Teaching and learning methods
Hovedsakelig forelesninger.
Course requirements
For å kunne framstille seg til eksamen må studenten ha følgende godkjente arbeidskrav:
En skriftlig gruppeoppgave som løses i Excel. Hver gruppe skal bestå av 3-5 studenter.
Arbeidskrav må være gjennomført og godkjent innen fastlagt frist for at studenten skal kunne framstille seg til eksamen.
Assessment
Eksamen i emnet er:
Skoleeksamen på 5 timer i slutten av semesteret.
Permitted exam materials and equipment
Ingen hjelpemidler er tillatt.
Grading scale
Gradert skala A - F.
Examiners
Det benyttes intern og ekstern sensor til sensurering av besvarelsene.
Et uttrekk på minst 25% av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på disse samsensurerte besvarelsene skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.
Course contact person
Håvard Hodne