EPN

KULT6100 Basic Accounting and Budgeting Principles Course description

Course name in Norwegian
Innføring i økonomi
Study programme
Årsstudium i kulturledelse
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2021/2022
Schedule
Programme description
Course history

Introduction

Emnet gir kunnskap om grunnleggende økonomi. Studentene får innføring i regnskap og budsjettering samt grunnleggende bedriftsøkonomi.

Undervisningsspråk: Norsk

Required preliminary courses

Ingen forkunnskapskrav.

Learning outcomes

Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskaper

Studenten

  • har grunnleggende kunnskaper om finansregnskapet og føringer av dette, samt analyse av regnskapet
  • har grunnleggende kunnskap om kostnader, inntekter
  • har kunnskap om tilpasning i ulike markedsformer, monopol og fullkommen konkurranse
  • har tilstrekkelige kunnskaper til å sette opp budsjetter, for eksempel i forbindelse med prosjektsøknader og årsbudsjett
  • har grunnleggende kunnskap om kostnad, resultat og volumanalyse (KRV-analyser)
  • har grunnleggende kunnskaper om investering av prosjekter og finansiering.

Ferdigheter

Studenten

  • kan håndtere økonomistyringen i en kulturell virksomhet eller som selvstendig næringsdrivende.

Content

  • Bedriftens regnskap - posteringer og avslutning
  • Kostnadsteori
  • Inntektsteori
  • Markedsformer
  • Budsjett
  • KRV-analyse
  • Bruk av Excel

Teaching and learning methods

Hovedsakelig forelesninger.

Course requirements

For å kunne framstille seg til eksamen må studenten ha følgende godkjente arbeidskrav:

En skriftlig gruppeoppgave som løses i Excel. Hver gruppe skal bestå av 3-5 studenter.

Arbeidskrav må være gjennomført og godkjent innen fastlagt frist for at studenten skal kunne framstille seg til eksamen. 

Assessment

Eksamen i emnet er:

Skoleeksamen på 5 timer i slutten av semesteret.

Permitted exam materials and equipment

Ingen hjelpemidler er tillatt.

Grading scale

Gradert skala A - F.

Examiners

Det benyttes intern og ekstern sensor til sensurering av besvarelsene.

Et uttrekk på minst 25% av besvarelsene sensureres av to sensorer. Karakterene på disse samsensurerte besvarelsene skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.

Course contact person

Håvard Hodne