Utveksling - Ingeniørfag maskin | Utveksling | TKD - Student

Utveksling - Ingeniørfag - maskin

Utveksling - Ingeniørfag - maskin

Som student på bachelor i ingeniørfag - maskin har du mulighet til å ta deler av utdanningen din hos en av våre samarbeidspartnere i utlandet. Utveksling vil gi deg erfaringer, kunnskap og minner for resten av livet. Grip sjansen og reis ut!

Få med deg disse filmene om utveksling:

Når og hvor lenge kan jeg studere i utlandet?

Du kan reise ut fra og med femte semester, og være på utveksling i ett semester.

OsloMet har avtaler med en rekke universiteter i og utenfor Europa som du kan utveksle til.Dersom du er interessert i noen avinstitusjonene og vil vite om de kan være aktuelle for deg, kan du ta kontakt med studiekonsulent Sissel Moen Lykaas, eller faglig kontakt for ditt studieprogram Arvin Keprate.

Vær oppmerksom på at undervisningen på mange av universitetene i Europa er på vertslandets språk. Dersom du vil på utveksling og studere på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs hos Lånekassen. Les mer om språkmuligheter.

Hva koster det?

Kostnadene ved å studere i utlandet varierer fra hvilket land og institusjon du velger. For en mer detaljert oversikt, sjekk institusjonssidene nedenfor.

Det finnes flere måter å finansiere et utvekslingsopphold på. Hva slags støtte du kan få, avhenger av hvor du skal reise. Det finnes ulike stipendordninger, blant annet Erasmus+. Du kan også søke lån og stipend hos Lånekassen. Les mer om finansiering.

Hvor kan jeg dra?

I 5. semester kan du dra til

Australia

Queensland University of Technology‎

Nederland

Avans Hogeschool

Hanzehogeschool Groningen

Saxion University of Applied Sciences

Polen

Politechnika Lodzka

Spania

Universitat Politecnica de Catalunya (EPSEVG)

Universidad Politecnica de Madrid

USA

Michigan Technological University

South Dakota School of Mines and Technology

 

European Project Semester i stedet for BA-prosjekt? (6. semester)

 

European project semester (EPS)

EPS er et engelskspråklig program hovedsakelig beregnet for ingeniør- og teknologistudenter, og kan gjennomføres ved institusjoner i flere europeiske land. Ingeniør- og teknologistudenter kan velge EPS i stedet for sitt BA-prosjekt.

EPS – i Europa

Les mer om EPS ved andre europeiske universiteter (europeanprojectsemester.eu).

EPS – Oslo

Høres det spennende ut å gjennomføre et BA-prosjekt i et internasjonalt miljø her ved OsloMet? Sjekk European Project Semester (EPS)

Har du spørsmål, ta kontakt med internasjonal koordinator Sissel Moen Lykaas.