Droppe til innhold

Tallinna Ülikool /Tallin University

Studenter på 4-årig grunnskolelærerutdanning kan søke om å reise hit i 7. og/eller 8. semester. Barnehagelærerstudenter, både heltid og deltid, kan søke om å dra hit i 5/7. semester.

Hjemmeside

Nettsiden til Tallinn University

Nettside for utvekslingsstudenter

Beliggenhet

Universitetet ligger sentralt i den estiske hovedstaden Tallinn mellom havet, gamlebyen og Kadriork Park.

Antall studenter

ca. 9000

Undervisningsspråk

Engelsk og estisk

Språkkrav

Krever at du tar en gratis, online språktest med et visst resultat. Får du et resultat under kravet, kan du få tilbud om et gratis, online språkkurs for å forbedre ferdighetene dine. Les mer om testen og språkkrav på Erasmus + avtaler

Hva kan jeg studere?

Universitetet har en rekke småkurs på 3 og 4 ECTS som tilbys på engelsk. De har en egen «School of Education». I tillegg kan BLU og GLU-studenter finne relevante fag på flere andre «Schools».

Erasmus+ kursene som tilbys ved universitetet

Studiepoeng

30 ECTS studiepoeng per semester.

Må jeg betale skolepenger?

Nei, du må ikke betale skolepenger. Det er 2-4 gratisplasser tilgjengelig gjennom Erasmus+. Drar du på utveksling hit får du Erasmus+-stipend. 

Les mer om kostnader og finansiering

Semestre

  • Høst semesteret går fra slutten av august  til midten av januar.
  • Vårsemesteret går fra slutten av januar til slutten av juni. 

Det meste av undervisningen er ferdig til jul og  januar er satt av som eksamensperiode. Planlegger du å reise i høstsemesteret må det gjøres tilpasninger for at eksamensavviklingen ved Tallin University passer med oppstart av vårsemesteret på OsloMet.

Bolig

Universitetet understreker at studentene er selv ansvarlige for å finne studentbolig, men at de kan være behjelpelige med informasjon. Det er flere «dormitories» som studenter kan søke på. Mer informasjon om bolig.

Annet

Universitetet er det tredje største universitetet i Estland og det aller største innen humaniora-fagene. Universitetet ble opprettet i 2005 gjennom sammenslåing av flere separate universitet. Universitetet har et tyngdepunkt i humaniora, men har også en voksende naturfagseksjon, og en lang tradisjon for lærerutdanning og pedagogisk forskning.  Universitetet har som mål å bli det mest internasjonale universitetet i Baltikum.

Slik søker du

Les mer om hvordan du søker

Det tas forbehold om endringer i satser og krav

chatbot-portlet