Droppe til innhold

Utveksling - Anvendt datateknologi

Som student på bachelor i anvendt datateknologi har du mulighet til å ta deler av utdanningen din hos en av våre samarbeidspartnere i utlandet. Utveksling vil gi deg erfaringer, kunnskap og minner for resten av livet. Grip sjansen og reis ut!

Når og hvor lenge kan jeg studere i utlandet?

Du kan i prinsippet reise ut fra og med fjerde semester, og være på utveksling i ett semester av gangen.

OsloMet har avtaler med en rekke universiteter i og utenfor Europa som du kan utveksle til. Dersom du er interessert i noen av disse institusjonene og vil vite om de kan være aktuelle for deg, kan du ta kontakt med internasjonal koordinator Brit Balgaard, faglig kontakt for ditt studieprogram Sigrun Skudem eller Terje Gjøsæter.

Vær oppmerksom på at undervisningen på mange av universitetene i Europa er på vertslandets språk. Dersom du vil på utveksling og studere på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs hos Lånekassen. Les mer om språkmuligheter.

Hva koster det?

Det finnes flere måter å finansiere et utvekslingsopphold på. Hva slags støtte du kan få, avhenger av hvor du skal reise. Det finnes ulike stipendordninger, blant annet Erasmus+ . Du kan også søke lån og stipend hos Lånekassen. Les mer om finansiering.

Hvor kan jeg dra?

I 4. semester kan du dra til

Nederland

 

I 5. semester kan du dra til

Australia

Nederland

USA

 

European Project Semester i stedet for BA-prosjekt?

I 6. semester

European project semester (EPS)

EPS er et engelskspråklig program hovedsakelig beregnet for ingeniør- og teknologistudenter, og kan gjennomføres ved institusjoner i flere europeiske land. Ingeniør- og teknologistudenter kan velge EPS i stedet for sitt BA-prosjekt.

EPS – i Europa

Les mer om EPS ved andre europeiske universiteter.

EPS – Oslo

Høres det spennende ut å gjennomføre et BA-prosjekt i et internasjonalt miljø her ved OsloMet? Sjekk European Project Semester (EPS)

Har du spørsmål, ta kontakt med EPS - koordinator Brit Balgaard.

Kontakt oss


chatbot-portlet