Studenter som sitter i lenestoler og prater

Ofte stilte spørsmål ved studiestart i januar

Klar for studiestart i vårsemesteret 2019? Det er helt vanlig å ha en del spørsmål. Her kan du finne svar på mye av det nye studenter lurer på.

Må jeg møte første studiedag?

Ja, det er obligatorisk oppmøte første studiedag. For noen studier er det mulig å søke om utsatt studiestart.

Hvor og når skal jeg møte første dag?

Oppmøtetid og sted finner du ved å søke opp studiet ditt fra forsiden på student.oslomet.no.

Jeg kan ikke møte første dag. Hva gjør jeg?

Ved noen studier kan du søke om utsatt studiestart. For å finne ut om du kan og hvordan du søker må du søke opp studiet ditt fra forsiden på student.oslomet.no.

Jeg får ikke logget inn på Canvas/Min side/Studentweb osv.

Du kan ikke logge inn noe sted før du har fått tilsendt brukernavn og PIN-kode og aktivert IT-kontoen din. Det kan også ta opptil 24 timer etter du har aktivert IT-kontoen før du kan logge inn. For å få tilgang til din timeplan og dine emner i Canvas må du semesterregistrere deg hvert semester på Studentweb

Når får jeg tilsendt brukernavn/studentnummer og PIN-kode?

Dette får du tilsendt på e-post og SMS før studiestart.  Etter du har fått dette kan du aktivere IT-kontoen din og logge inn på blant annet Min side, Studentweb og Canvas (det kan ta opptil 24 timer før du får logget inn).

Husk at når du logger inn første gang på OsloMets systemer, må du skrive inn din fulle OsloMet-epostadresse som brukernavn. (f.eks s123456@oslomet.no)

Hva betyr semesterregistrering?

Semesterregistrering betyr for de fleste studenter at du bekrefter din utdanningsplan på Studentweb og registrerer deg for det kommende semester. Du kontrollerer samtidig om din kontaktinformasjon er korrekt. Du finner også din semesteravgift på Studentweb. Du får studentbevis og semesterkort etter du har semesterregistrert deg og betalt semesteravgiften.

Hvor kan jeg se timeplan og pensumlister?

Søk opp ditt studium fra forsiden på student.oslomet.no. Her finner du pensumlistene for emnene første semester og timeplanen din.

Etter at du har fått brukernavn og pin-kode, finner du din timeplan og dine pensumlister ved å logge inn på Min side for studenter.

Politiattest. Trenger jeg det og hvordan skaffer jeg det?

Sjekk denne lista for å se om ditt studium krever politiattest, og les mer om hvordan du skaffer det. Søk så fort som mulig! Det vil også stå informasjon om politiattest og andre krav for ditt studium når du søker opp studiet ditt fra forsiden på student.oslomet.no.

Jeg finner ikke studiet mitt når jeg skal søke studielån fra Lånekassen.

Tilfredsstiller utdanningen Lånekassens krav og vilkår for å få støtte? Når du skal søke om studielån må du velge hvilket studium du skal gå på. Men ikke alle studier står spesifikt nevnt på lista og du må derfor velge det fagområdet som ligger ditt studium nærmest. På sidene til Lånekassen kan du se hva du kan gjøre hvis du ikke finner utdanningen din.

Når får jeg utbetalt studielån fra Lånekassen?

For at du skal få første utbetaling må Lånekassen ha bekreftet en rekke detaljer. De må blant annet bekrefte at du har semesterregistrert deg og betalt semesteravgift, og det kan ta noen dager fra du har gjort det til det er registrert hos dem.

Kan jeg møte opp ved studiestart og få en studieplass hvis noen andre ikke dukker opp?

Nei, tilbud om studieplass sendes ut gjennom din nettsøknad på Samordna Opptak eller SøknadsWeb, og vi følger alltid venteliste dersom det blir aktuelt å sende ut nye studietilbud, også etter studiestart.

Hvor lenge er det mulig å få tilbud om studieplass?

Dersom det blir ledige studieplasser vil vi sende ut nye tilbud om studieplass til søkere som har takket ja til å stå på venteliste. De fleste tilbudene om studieplass vil bli sendt ut like før og normalt inntil en uke etter studiestart for det aktuelle studiet.

Alt om venteliste, ledige studieplasser, reservering av studieplass og spørsmål om din søknad

Ta kontakt med opptak@oslomet.no for spørsmål om din egen søknad (husk søkernummer!).