VIsuell fremstilling av tipsene i nyhetssaken

Fersk student? Her er tips fra avgangsstudentene!

Etter flere år med studier har avgangsstudentene mange gode råd som de vil dele med høstens nye studentkull. Hva skulle de ønske de hadde visst tidligere, gjort mer av eller ikke gjort i det hele tatt?

Først noen tips til studiehverdagen, oppgaveskriving og lesing:

• Sett deg inn i hva studiet og emnene dine handler om. Da får du et inntrykk av hva som forventes av deg.
  • Planlegg semesteret. Du kan for eksempel lage en leseplan.
  • Begynn med lesingen og oppgaveskrivingen tidlig i semesteret. Ikke ta skippertak, jobb jevnt.
  • Ta oppgavene underveis seriøst, du lærer mye av det.
  • Start en kollokviegruppe! Sammen er dere sterkere.
  • By på deg selv til lærere og medstudenter, møt opp og delta i undervisningen.
  • Kle deg behagelig, du har resten av arbeidslivet til å gå med trange bukser.
  • Husk å ta pauser.
  • Les sammendragene først.
  • Ikke fokuser så mye på «kommer dette på eksamen?», les faget godt så kommer resultatene av seg selv.

Studietiden består heldigvis av mye mer enn bare studiene. Det sosiale er minst like viktig:

• Delta i fadderuken! Det er en unik mulighet til å skape et sosialt miljø og få nye venner.
  • Bli med i et SiO idrettslag.
  • Bli kjent med studenter på tvers av studiene.
  • Bli med i en studentforening
  • Si «Ja!» til mer, bli med.

Avgangsstudentene hadde til slutt noen generelle, viktige råd:

• Husk at alle er i samme situasjon. Det er nok flere som tenker det samme som deg.
  • Stå opp tidlig og tren.
  • Fokuser på studiene når du studerer, men fokuser på deg selv når du har pause.
  • Vit at det finnes et studentombud. Kos deg og nyt studietiden.