Programplaner og emneplaner - Student
MLEST1210 Tegning, trykk og visuell kommunikasjon Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Draw, print and visual communication
- Studieprogram
-
Lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13, design, kunst og håndverk
- Omfang
- 15.0 stp.
- Studieår
- 2025/2026
- Pensum
-
HØST 2025
- Timeplan
- Programplan
- Emnehistorikk
-
Innledning
Krav om 80 prosent tilstedeværelse i undervisning
Det er krav om 80 % tilstedeværelse i all undervisning og undervisningsrelatert arbeid. Fravær utover 20 prosent medfører at studenten ikke kan avlegge eksamen i emnet. Studenter som overstiger fraværskvoten på grunn av gyldig dokumentert fravær, vil kunne få alternative oppgaver. Slike alternative oppgaver gis ikke studenter som har fravær som overstiger 40 prosent, uansett fraværsgrunn.
For mer utfyllende informasjon om arbeidskrav, og om faglige aktiviteter med krav om deltakelse, se programplanen for bachelorstudium i barnehagelærerutdanning, arbeidsplassbasert (180 studiepoeng).
Læringsutbytte
Avsluttende vurdering
Individuell muntlig eksamen som bygger på fordypningsarbeidet, varighet inntil 35 minutter, hvorav om lag 20 minutter til presentasjon og om lag 15 minutter til etterfølgende faglig samtale.
Eksamen legges til slutten av fordypningsperioden i 8. semester.
Vurderingskriterier
Det vises til kapittel om vurdering og tabell kvalitative vurderingskriterier.
Ny/utsatt eksamen
Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av Forskrift om studier og eksamen ved OsloMet . Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.
Klageadgang
Det kan klages over karakterfastsetting og på formelle feil i samsvar med bestemmelsene i lov om universiteter og høyskoler, jf. også forskrift om eksamen og studier ved OsloMet.
Skikkethetsvurdering
Se programplanen for bachelorstudium i arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning (180 studiepoeng) for nærmere informasjon.
Arbeids- og undervisningsformer
Studenten kan ha med et bilde og inntil to A-4 sider med stikkord/tankekart.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
Arbeidskrav må være innfridd og være vurdert til godkjent før studentene kan fremstille seg til eksamen.
- Gjennomført undervisningspraksis, fortrinnsvis i grupper. Omfang: 10 dager.
- Minimum 80% deltagelse i obligatorisk undervisning.
Vurdering og eksamen
Eksamen er et praktisk, skapende prosjekt med tilhørende skriftlig refleksjon og gjennomføres individuelt. Arbeidet og den skriftlige refleksjonen vurderes samlet.
1. Praktisk skapende arbeid
Et ferdigstilt praktisk skapende arbeid med skisser, material- og teknikkutprøvinger som vedlegg.
2. Skriftlig oppgave
Skriftlig refleksjon der fagteori, fagdidaktikk og praksiserfaringer inngår. Omfang på 1500-2000 ord. Se undervisningsplanene for nærmere informasjon om eksamen.
Begge deler av eksamen må være vurdert til E eller bedre for at eksamen skal være bestått. Eksamensresultatet kan påklages.
Fravær - ikke bestått
Studenter som på grunn av gyldig fravær ikke avlegger eksamen, eller som får vurderingen Ikke bestått, kan melde seg opp til ny/utsatt eksamen. Ved framstilling til ny/utsatt eksamen kan enten en bearbeidet versjon av samme eksamensprosjekt leveres på nytt, eller ny eksamensbesvarelse leveres.
Hjelpemidler ved eksamen
Gradert skala: A - F.
Vurderingsuttrykk
There will be lectures and teacher-led seminars. Students are expected to participate actively in group work and discussions during seminars.
Sensorordning
Opptakskrav
Kvalifiserte søkere må ha utdanning som førskolelærer/barnehagelærer eller annen høgskoleutdanning som gir barnefaglig og pedagogisk kompetanse. I tillegg må søkere være tilsatt som styrer/daglig leder eller assisterende styrer i barnehage og ha faglig ansvar, administrativt ansvar og personalansvar.
Målgruppe
Målgruppen for utdanningen er styrere/daglig ledere og assisterende styrere som ønsker å kvalifisere seg videre for ledelses- og styringsarbeid i barnehagen, og tilbys både nytilsatte og de med lengre erfaring i kommunale og private barnehager.
Emneoverlapp
Godkjent av rektor 1. juni 2011
Godkjent av studieutvalget ved fakultetet 11. mai 2017
Siste revisjon godkjent av prodekan for studier 31. januar 2020
Emneplanen gjelder fra høstsemester 2020