Programplaner og emneplaner - Student
MAFAR4100 Innovasjon i helse Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Innovation within Healthcare
- Studieprogram
-
Masterstudium i helse og teknologi – spesialisering i biomedisinMasterstudium i helsevitenskap - spesialisering i empowerment og helsefremmende arbeidMasterstudium i helsevitenskap - spesialisering i ernæringskompetanse for helsepersonellMasterstudium i farmasiMasterstudium i helsevitenskap - spesialisering i samfunnsernæringMasterstudium i helse og teknologi – spesialisering i radiografi
- Omfang
- 10.0 stp.
- Studieår
- 2025/2026
- Pensum
-
HØST 2025
- Timeplan
- Programplan
-
- Emnehistorikk
-
Innledning
Undervisningsspråk: Engelsk (norsk dersom ingen engelskspråklige er oppmeldt til emnet)
Emnet er en introduksjon til innovasjon som skal inspirere til nytenkning og gi studentene en oversikt over en verktøykasse de kan benytte i innovasjonsprosesser. Studentene skal få en forståelse for hva som skal til for å lykkes med et innovasjonsprosjekt.
Studentene skal lære å utforme samt teste ut et verdiforslag, og de skal lære hvordan de kan løse et problem innen helse med nye løsninger. Emnet favner både kommersiell og ikke-kommersiell innovasjon. Emnet har som mål å bidra til en styrket innovasjonsforståelse og innovasjonskultur.
Forkunnskapskrav
Studenten må være tatt opp på Masterstudium i farmasi / Masterstudium i helsevitenskap/ Masterstudium i helse og teknologi.
Læringsutbytte
Emnet legger vekt på fagnær digital kompetanse i helseutdanningene. Samfunnet, helsetjenestene og utdanningene er inne i en omfattende digital omstilling som stiller krav til den enkeltes kompetanse og som påvirker organiseringen av tjenestene. For at teknologien skal bidra til gode og sammenhengende helsetjenester må både nåværende og fremtidig helsepersonell forholde seg til og bruke digitale verktøy og medier på en trygg, kritisk og kreativ måte. Nyere teknologier slik som kunstig intelligens utfordrer tradisjonelle måter å utføre arbeidsoppgaver og organisere tjenester, og er derfor nært knyttet til tjenesteinnovasjon.
Arbeids- og undervisningsformer
Emnet vil benytte varierte, studentaktive arbeidsformer. Arbeids- og undervisningsformene består av en kombinasjon av teoriforelesninger, veiledet og ikke-veiledet gruppearbeid og inspirasjonsforedrag fra aktører med erfaring fra reelle innovasjonsprosjekter. Grupper på 4-6 studenter dannes tidlig i emnet og skal jobbe sammen gjennom hele emnet, inkludert eksamen. En tverrfaglig sammensetning av gruppene tilstrebes.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
For å fremstille seg til eksamen må følgende være godkjent:
- Minimum 90 prosent tilstedeværelse på obligatoriske undervisningsaktiviteter
- En individuell flervalgstest av forståelse av teoretiske begrep
- En prosjektplan/forretningsplan i gruppe på 4-6 studenter. Form og omfang på planen vil være avhengig av prosjektets art.
Vurdering og eksamen
Forelesninger, gruppearbeid, seminar og selvstudie. Studentene vil arbeide med en gruppebasert prosjektoppgave gjennom emnet, der helseteknologi eller assisterende teknologi inngår. Det legges opp til underveis-tilbakemelding fra faglærer og medstudenter.
Hjelpemidler ved eksamen
Ingen.
Vurderingsuttrykk
Muntlig eksamen i gruppe på 3-7 studenter, inntil 30 minutter.
Sensorordning
Alle hjelpemidler tillatt.