Droppe til innhold

Karrierekurs

OsloMet Karriere tilbyr kurs som er tilpasset de ulike fasene du er i som student. Noen kurs tilbyr vi med jevne mellomrom, mens andre tilbyr vi i samarbeid med utdanningen du går på, eller på bestilling fra deg og dine medstudenter.

Delta på kurs og tren dine karriereferdigheter!

Beskrivelse av våre kurs

Du og de andre i grupper
Din kompetanseprofil
Alt om jobbsøking
Jobbsøk og nettverksbygging med LinkedIn
Hvordan lykkes på jobbintervjuet
Markedsfør deg selv
Hvordan bruke din internasjonale erfaring til å lande drømmejobben?
How to land a job in Norway

Karrierekurs med eksterne kursholdere

Nå målene dine
Hvordan etablere en bedrift
Hvordan gjennomføre lønnsforhandlinger
Hva er dine rettigheter i arbeidslivet?

Du og de andre i grupper

Kurset bidrar til å utvikle dine samarbeidsevner ved å gi deg innsikt i dine sterke sider og dine forbedringsområder og gjør deg i stand til å beskrive disse.

Du blir mer bevisst din egen rolle i gruppearbeid og får innsikt i betydningen av ulike mennesketyper sitt bidrag i en gruppe. I etterkant av kurset vil du kunne bidra positivt inn i ulike former for studierelaterte gruppearbeider og få mest mulig ut av gruppearbeidet.

Din kompetanseprofil

Kurset gir deg kunnskap om hva kompetanse er og vil gjennom praktiske øvelser hjelpe deg med å bli bevisst på hva som er din kompetanse og hvordan den kan formidles. Du blir mer bevisst på din fagkunnskap og dine erfaringer, personlige egenskaper, verdier, holdninger og motivasjon og hvordan dette påvirker hvem du er, hva du kan og hva du vil.

Kurset gjør deg bevisst på hva du kan bidra med i gruppearbeid og i samspill med andre.

Alt om jobbsøking

Kurset vil gi deg kunnskap om hva kompetanse er og, gjennom praktiske øvelser, hjelpe deg med å bli bevisst på hva som er din kompetanse og hvordan den kan formidles. Du vil lære å skrive en god CV og søknad, hvordan du kan bygge nettverk og hvordan være synlig på jobbmarkedet. Du vil også få tips til jobbintervjuet og råd om hvordan du kan finne ledige jobber. Kurset gir deg et godt grunnlag for CV- søknadsskriving i jobbsøkerprosessen.

Jobbsøk og nettverksbygging med LinedIn

Kurset gir deg kunnskap om hvordan du kan bruke LinkedIn i nettverksbygging og jobbsøkeprosesser. Du vil få konkrete tips om hvordan du lager en god LinkedIn-profil.

Hvordan lykkes på jobbintervjuet

Kurset gir deg kunnskap og tips om jobbintervjuet og inneholder praktiske øvelser slik at du får øvd deg på jobbintervjusituasjonen.

Markedsfør deg selv

Kurset gir deg tips om hvordan du best selger deg selv og din kompetanse i korte møter med arbeidsgivere på karrieredager og andre arrangementer.

Bruk din internasjonale erfaring til å lande drømmejobben

Kurset gir deg en innføring i hvordan du kan presentere din internasjonale/interkulturelle kompetanse for en potensiell arbeidsgiver. Internasjonal erfaring, enten du har vært på et studieopphold utenlands eller du har annen internasjonal/interkulturell erfaring, er en viktig del av din kompetanseprofil. Bli bevisst på hvordan internasjonal erfaring har styrket din kompetanse og lær deg å beskrive kompetansen din.

How to land a job in Norway

The course gives you an introduction to:

 • What is a skills set? 
 • What skills set do you possess?
 • How to communicate your skills set in your CV 
 • How to use LinkedIn to promote yourself and to extend your network 
 • Cultural awareness in the job hunting process
 • Where to find vacancies
 • Ways to apply for a job
 • Writing job applications 
 • Networking

Nå målene dine

Bli mer bevisst på viktigheten av å sette deg ulike mål, og hva som er krav til effektive mål. Hva stopper oss ofte psykologisk når vi jobber mot nye mål vi har satt oss? For eksempel relasjonen mellom ambisjoner og prestasjonsangst, vår trygghetssone og mentale energi. Du vil få konkrete verktøy med hjem, slik at du oftere kan nå dine mål og oppfylle dine drømmer og ønsker. Kursholder er Krister Railo som har mange års erfaring med å hjelpe idrettsutøvere, kunstnere og næringslivet med å nå sine mål. Han har også hjulpet studenter med å takle eksamensnerver og prestasjonsangst og med å nå nye mål.

Hvordan etablere en bedrift

Kurset vil gi deg innføring i temaer som er sentrale når du skal starte egen bedrift:

 • Bedriftsetablering
 • Markedsføring
 • Bedriftsmarkedsføring
 • Forretningsmodellering (Osterwalder)
 • Hvordan skrive forretningsplan
 • Prising av varer og tjenester
 • Salg og kontaktskapende arbeid

Hvordan gjennomføre lønnsforhandlinger

Kurset gir deg kunnskap om hva du bør tenke på i en lønnsforhandlingssituasjon - både til jobben ved siden av studiene og din første fulltidsjobb. Kursholder er to advokater fra YS.

Hva er dine rettigheter i arbeidslivet?

Lurer du på hva du bør vite før du signerer en kontrakt og forhandler om lønn? Da er dette kurset noe for deg. Her møter du eksperter fra LO som kan hjelpe deg med det du trenger.

Kontakt OsloMet Karriere

Pilestredet

E-post :
Sted/Adresse :
Studenttorget, 1.etasje, Pilestredet 52

Siste veiledning før jul er torsdag 13. desember. Første veiledning etter jul er tirsdag 8. januar.