Gründergarasjen | Studentstøtte - Student

Web-innholdvisning (Global)

Gründergarasjens tilbud til studenter og ansatte ved OsloMet

Gründergarasjen er OsloMets inkubator og viktige samarbeidspartner for å bidra til å skape mer innovasjon og entreprenørskap, og for å sikre vellykkede oppstartsbedrifter fra studenter og ansatte.

Gründergarasjen tilbyr følgende til studenter og ansatte ved OsloMet:

  • Gratis drop-in-veiledning til studenter og ansatt

    Har du en god idé, og er ivrig etter å utvikle den videre? Da kan du benytte deg av Gründergarasjens månedlig gratis drop-in-veiledning til studenter og ansatte. 
    Veiledningen går ut på å vurdere idéen og de ulike elementene knyttet til forretningsmodell (bl.a. potensielle kunder, konkurrenter, salgs- og realiseringsstrategi, finansieringsbehov og hvordan pitche til investorer). 

    Tid og sted

    Onsdag kl. 13.00-17.00 i Gründergarasjens lokaler i Stensberggata 29, Campus Pilestredet

    Studenter og ansatte på Kjeller kan sende e-post for digital uformell drop-in-veiledning. 

    Gratis drop-in-veiledning starter fra og med onsdag 20. august 2025.

  • Kom på vaffelfredag!

    Gründergarasjens vaffelfredag er åpent for alle studenter og ansatte. I tillegg til nystekte vafler og hyggelige folk vil du få faglig påfyll fra innovasjons- og entreprenørskapsmiljøet i og rundt OsloMet.  

    TID OG STED: Siste fredag i måneden kl. 12.00-13.00 i Gründergarasjens lokaler i Stensberggata 29, Campus Pilestredet (unntak juli, desember og inneklemte fredager).

    Send e-post til for å stå på e-postlisten for invitasjon til vaffelfredag og andre arrangementer tilknyttet Gründergarasjen.

  • Veiledning i søknadsskriving mot STUD-ENT

    Innovasjon Norge sin finansieringsordning STUD-ENT gir studenter med forretningsidé mulighet til å søke om inntil 1 millioner kroner i tilskudd til utvikling og kommersialisering av idéen. 

    Studenter og Ph.d.-kandidater ved OsloMet med planer om en forretningsidé og ambisjoner om å starte bedrift, kan få veiledning av Gründergarasjen i søknadsskrivingen mot STUD-ENT.

    Merk! Veiledningen forutsetter at studenten/studentgruppen er tilknyttet et fagmiljø ved OsloMet. Trenger du bistand eller har spørsmål rundt dette? Da kan du ta kontakt med teamet for samfunnsforbedringer.

    Gründergarasjens kontaktperson er Freyja Jørgensen.

  • Gründergarasjens inkubatorprogram

    Gründergarasjens inkubator er et inspirerende og støttende fellesskap for gründere med mål om å gjøre gode idéer til vellykkede bedrifter. 

    Studenter, alumni og ansatte som tas opp i inkubatorprogrammet får tilgang til tidligfase verktøy, nettverk og ekspertisen de trenger. Det skreddersydde programmet støtter gründerne i tidlig fase, fra markedsvalidering til salg og mot vekst. Virksomhetene som tas opp i programmet blir en del av et lite, men unikt fellesskap drevet av åpenhet, samarbeid og ambisjoner. 

    Opptak til Gründergarasjens inkubatorprogram er åpen. Søknader tas imot forløpende (grundergarasjen.no).

    Om søknadsprosess og opptakskrav til Gründergarasjens inkubatorprogram  

    For å bli vurdert til opptak i inkubatoren, må prosjektet/bedriften først fylle ut et enkelt søknadsskjema, hvorpå Gründergarasjen kaller inn til et 45 minutters intervju/samtale for å bli bedre kjent med deg, din motivasjon og fremdriftsplan. Deretter tas en avgjørelse om plass basert på en helhetsvurdering. 

    Krav for å søke seg til inkubatoren: 

    • Oppstartsprosjektet må være etablert som et AS, eller i prosess med å gjøre dette 
    • Det må være en tidligfase oppstartsbedrift, det vil si at det typisk jobbes med å utvikle første versjon av produktet, lande første kunder og salg, lande første investeringer og eventuelt at bedriften skal gjennomføre første ansettelse. 
    • Oppstartsbedriften bør ha minimum én (helst to) fulltidsdedikert(e) ressurs(er). 
    • Det må jobbes med produktutvikling. Konsulenttjenester eller nettbutikker o.l. faller ikke innenfor den typen bedrifter som Gründergarasjen jobber med. 
    • Bedrifter fra alle fagområder er velkomne til å søke til inkubatoren.

    Viktig informasjon

    OsloMet-ansatte med en forretningsidé skal ta kontakt med sin lokale innovasjonsrådgiver slik at OsloMet kan følge opp sitt ansvar som arbeidsgiver. 

  • Bestillingstjenester

    Informasjon om hvordan bestilling av bestillingstjenester skal gjennomføres kommer.

    OsloMets fakulteter, institutt og sentre kan på egen regning bestille tjenester innen innovasjon og entreprenørskap direkte fra Gründergarasjen. OsloMets fakulteter, institutt og sentre kan bestille følgende tjenester:

    • Bootcamp innen praktisk entreprenørskap tilpasset studenter og ansatte 
    • Hackatons- eller innovasjonscamper for studenter og ansatte 

    Studieleder/Emne-ansvarlige for emner der entreprenørskap er spesielt relevant kan bestille innledende én-til-én-veiledning innen entreprenørskap og inkubasjon til studenter som ikke er en del av inkubatorprogrammet. Denne én-til-én-veiledningen er mer formell enn drop-in, og skal være knyttet til utvikling av oppstartsselskap. Studenten skal sende forretningsplan til Gründergarasjen i forkant av veiledningen, slik at begge parter er forberedt til møtet. Gründergarasjen tilbyr mal til forretningsplan til den/de som får veiledning.

    Viktig informasjon

    • Gründergarasjen skal varsles om bestillingstjenester seks måneder i forkant av at leveransen skal leveres. 
    • Tjenester rettet mot studentinnovasjon skal være aktiviteter innen entreprenørskap og innovasjon som ikke er direkte knyttet til utdanningenes studieproduksjon.
  • Tjenester for undervisere og ledere i faglige og administrative stillinger

    Undervisere og ledere i faglige og administrative stillinger kan be Gründergarasjen om faglig innlegg om gründerskap og / eller Gründergarasjen på fakultet, institutt, i fagmiljøene. Innlegg kan være opptil 30 minutter – 1 time. Innlegg kan være i forbindelse med interne møter og utvalg. 

    Studieleder/Emne-ansvarlige kan be Gründergarasjen om samarbeid om student-hospitering og praktikantopphold i Gründergarasjens medlemsbedrifter. Hensikten er at studenter skal tilegne seg praktisk erfaring innen sine fagfelt.