Tre måneders praksis- og studieopphold i Kathmandu, Nepal - Student

Tre måneders praksis- og studieopphold i Kathmandu, Nepal

Tre måneders praksis- og studieopphold i Kathmandu, Nepal

På grunnskolelærerutdanningen kan du reise på et tre måneders praksis - og studieopphold til Kathmandu, Nepal. Utvekslingsoppholdet omfatter praksis i en lokal skole parallelt med studier faglig tilpasset fra OsloMet. Det legges opp til selvstudier og samarbeid med medstudenter med samme fag. En lokal koordinator står for introduksjon den første uken, praktisk oppfølging og noe praksisveiledning. Bosted er "Norwegian House".

Om universitetet og praksisskolen

Vår partner i Nepal, Tribhuvan University (TU), er landets største og eldste universitet. Under oppholdet er TU lokal koordinator, studentene har en kontaktperson fra TU som også følger opp studenter fra OsloMet i praksis. Praksisen tas ved Laboratory Higher Secondary School som TU bruker som praksisskole for sine lærerstudenter. 

På Laboratory School er det ca. 50 stk. elever per klasse, Undervisningen skjer på engelsk. Blinde/svaksynte og barn med spesielle behov blir inkludert i klassene. Arbeidsdagen er fra ca. 9 til 16. Lørdag er ukens helligdag. 

Om landet og byen

Kathmandu er Nepals hovedstad, ligger i Kathmandudalen 1325 moh. og har ca. 1 mill. innbyggere. Nepal har ca. 23 mill. innbyggere og ca. 123 registrerte språk. Landet er kjent for Himalaya, vakker natur, verdifulle minnesmerker og en mangfoldig befolkning som har bevart mye av landets gamle, tradisjonelle kultur. De har mange helligdager og religiøse festivaler. Nepal regnes som et av verdens mest fattige land (økonomisk) og Kathmandu har svært forurenset luft (kilde: Wikipedia). 

Bolig

Vi anbefaler våre studenter å bo på "Norwegian House", ca. en halv times gåtur fra Lab School. Det er enkel standard, pris ca. 2500,- kr. per måned. Man får eget eller delt rom og deler ellers kjøkken, bad, stue og hage med de andre beboerne. Studentene skaffer bolig selv ved å kontakte Norwegian House så tidlig som mulig. 

Øvrige kostnader

Prisnivået i Nepal er ca. 70% lavere enn i Norge, jfr. måling gjort i 2017. Du kan få en ok middag på restaurant til ca. 20 kroner. 
Se ellers pris på bolig over. Du må også regne med kostnader til visum, forsikring, vaksiner og flybillett.  

Tips

Ta med ansiktsmaske pga. høy luftforurensing i byen, ull/superundertøy for kalde netter og sovepose i tilfelle du skal på fjelltur. 

Hvem kan reise?

MGLU 1-7 og 5-10 på femårig grunnskolelærerutdanning. For våren 2022 er det mulig å reise for de som har samfunnsfag 1, RLE 1, engelsk 1-7, spes.ped., prof.ped. eller digi.ped.
Utreise vil være ca. 1. februar, og retur ca. 1. mai. Lengde på opphold min. tre måneder. 

Forberedelser og tilpasning av undervisning

Studenter må delta på feltforberedende kurs i løpet av høsten.  Tillegg vil det være obligatoriske økter med landhistorie, skolekontekst og andre relevante temaer. 

Mens du er i Nepal vil du jobbe med faget ditt det semesteret, og lærerne på de ulike fagene vil tilpasse for studenter som deltar på ulikt vis. Du jobber selvstendig og sammen med medstudenter som har det samme faget. Deler av undervisningen vil tilrettelegges digitalt, i andre deler vil det være tilpasning av arbeidskrav som passer for utenlandsoppholdet. 

Du tar eksamen ved OsloMet når du kommer tilbake igjen.

Lenker

Regjeringens reiseinformasjon for Nepal (regjeringen.no)