Skip to Content

University of Iowa

Grunnskolelærerstudenter 1.-7. trinn og 5.-10. trinn, i 7. og / eller 8. semester kan søke om å reise hit.

Hjemmeside

 UiOWAs hjemmeside

Beliggenhet

The University of Iowa ligger i delstatshovedstaden Iowa. Byen Iowa har ca 30.000 innbyggere og innbyggertallet dobles når studentene er på campus.

Undervisningsspråk

Engelsk

Antall studenter

Ca 32 000

Hvor mye koster det?

Fakultet for lærerutdanning har gratisplasser ved University of Iowa.

Det er ingen ekstra kostander ut over reise- og levekostnader. Du kan søke om lån, stipend og reisestipend hos lånekassen.

Les mer om finansiering

Studiepoeng

30 ECTS per semester.

Semestre

Første semester: August–januar

Andre semester: Januar–juni

Merk at du kan ha eksamensinnleveringer i januar. Dette kan i enkelte tilfeller la seg kombinere med å følge den vanlige undervisningen på utdanningen her på LUI, men er avhengig av hvilket fag du tar.

Språkkrav

Utvekslingsstudenter må ta en engelsktest ved ankomst, og ved eventuell lav score vil man måtte følge et eget kurs i starten av semesteret.

Hva kan jeg studere?

De fleste relevante kurs for grunnskolelærerstudenter finnes ved College of Education (noen fagbaserte kurs, noe fagdidaktikk) og College of Liberal Arts and Sciences. Studentene på College of Education har som regel gått to år først på andre fag (for eksempel historie,naturfag..) og går så over til College of Education for å følge lærerprogrammet.

Merk at det ikke finnes relevante kurstilbud for Kroppsøving og Mat og Helse ved University of Iowa.

Annet

The University of Iowa ble etablert I 1847, og er det eldste universitetet i Iowa. Universitetet hevder seg blant USAs beste offentlige universitet.

Universitetet har et bredt fagtilbud og en profilert lærerutdanning. Det er mange internasjonale studenter på campus, i hovedsak studenter som tar hele graden sin ved UI. Antall utvekslingsstudenter som er et eller to semestre i Iowa er langt lavere, og du vil treffe få skandinaver på dette universitetet.

Fakultetet LUI har samarbeid innen engelsk på grunnskolelærerutdanningen med College of Education.

Slik søker du

Les mer om hvordan du søker

Det tas forbehold om endringer i satser og krav