Bachelorstudium i tegnspråk og tolking - Student

Studieoversikt Offentlig

StudentinformasjonBachelorstudium i tegnspråk og tolking

Studiested
Studiepoeng
180
Kull/termin
Vår 2021
Omfang

Timeplan

Denne timeplanen viser bare foreløpig timeplan for første studieår (endringer kan fortsatt forekomme innen 01.07.) - logg inn for å se din timeplan.

Timeplan Portlet

Emner og pensumlister

Videregående tegnspråkteori

Emnekode SPPT1040
Studiepoeng 10.0

Videregående kommunikasjon på tegnspråk

Emnekode SPPT1030
Studiepoeng 20.0

Studiestart for nye studenter høst 2020- Bachelorutdanningen i tegnspråk og tolking/Årsstudium i tegnspråk

Studiestart for nye studenter høst 2020- Bachelorutdanningen i tegnspråk og tolking/Årsstudium i tegnspråk

Velkommen til OsloMet! Her er det du trenger å vite før og under studiestart på ditt studium.

Har du takket ja til studieplassen? 

Innen fristen må du svare på tilbudet om studieplass. Dette gjør du i nettsøknaden på Samordna Opptak. Hvis du har takket ja til studieplass, men likevel ikke skal ha plassen, logg inn i nettsøknaden din på Samordna Opptak så fort som mulig å endre svaret ditt til nei.

Obligatorisk oppmøte 11. august 

Det er obligatorisk oppmøte første studiedag. På grunn av situasjonen med koronaviruset kan det være noen studenter som har digital undervisning første dagen. Du finner informasjon om tid og sted, og om du skal møte opp på campus eller digitalt, i timeplanen din øverst på denne siden.  Hvis du ikke møter mister du studieplassen din. 

Hvilken pulje skal du møte opp i den 11. august?

Pulje 1 - Etternavn som begynner på A - Ha

Pulje 2 - Etternavn som begynner på He - N

Pulje 3 - Etternavn som begynner på O - Å

Alle studenter skal registrere sitt oppmøte digitalt, du får en sms med mer informasjon før første studiedag.

På grunn av situasjonen med koronaviruset må alle studenter ta smittevernkurset til OsloMet før du møter opp på campus. Retningslinjer og smittevernkurs. 

Kan du ikke møte første studiedag? 

Dersom du på grunn av sykdom eller andre tungtveiende årsaker ikke har anledning til å møte første studiedag, må du gi oss beskjed. Send en e-post til infosenter-lui@oslomet.no. E-posten må inneholde fullt navn, fødselsnummer og studium, i tillegg til dato og klokkeslett for når du kan møte. 

Har du fullført sjekklista for nye studenter? 

Som ny student er det flere ting det er viktig at du må gjøre, både før og under studiestart. Sjekklisten for nye studenter og ofte stilte spørsmål finner du på våre sider om studiestart. Fra sjekklisten finner du også informasjon om studielån, bolig, trening og mye mer.

Timeplan

Timeplanene varierer basert på hvilken klasse og gruppe du blir plassert på og du kan ikke vite nøyaktig timeplan før studiestart. Timeplanen over viser all undervisning i emnet. I løpet av første uken vil du bli  delt inn i klasser fordelt på undervisning. 

Timeplanen vil også vise om du skal ha digital undervisning eller undervisning på campus.

Hvis du skal ha digital undervisning: husk å bruke din OsloMet-bruker til å logge deg på digital undervisning i Zoom

Pensum, program- og emneplaner 

I program- og emneplanene finner du informasjonen du trenger om studiets innhold, blant annet arbeidsformer, arbeidskrav og eksamensform. Lenker til disse finner du under Emner og pensumlister øverst på denne siden. 

Pensumlistene dine vil du finne i lenker under Emner og pensumlister øverst på denne siden innen studiestart og i læringsplattformen Canvas etter at du har fått pinkode og brukernavn. Husk at du må semesterregistrere deg for å få tilgang til dine emner i Canvas. 

Hvis du har lyst til å komme i gang med grunnleggende norsk tegnspråk, så kan du besøke denne nettsiden: https://www.toleio.com/. Resten av pensumet du trenger vil vi gjennomgå ved oppstart på hvert emne. Vi oppfordrer dere til å handle inn to pensumbøker før semesterstart, dette gjelder Grønlie og «Uten hørsel?» og en ny utgivelse - "Norsk tegnspråk - en grunnbok" skrevet av Arnfinn Muruvik Vonen. Begge bøkene kan kjøpes hos Akademika avd. Frydenlund.  

Fritak for fag 

Du kan søke om fritak for emner eller eksamener hvis du har bestått et lignende emne tidligere. Det er ikke mulig å søke om fritak før studiestart. 

Du må levere politiattest (for bachelorstudenter) 

Ditt studium har praksis som krever at du leverer politiattest ved studiestart. Søk i god tid før studiestart, det kan ta 4-5 uker å få utstedt politiattest. Les informasjonen om politiattest nøye og søk nå

Sjekk om du må teste deg for tuberkulose (for bachelorstudenter)

For å kunne gå ut i praksis må du være smittefri for tuberkulose. Dersom du har vært utsatt for smitterisiko må du få tatt prøve hos lege, og levere dokumentasjon til studieadministrasjonen før du kan starte praksisopplæring. Les mer om dette på våre nettsider om medisinsk testing, og merk at informasjonen som gjelder MRSA ikke gjelder for din praksisopplæring. 

Lurer du på noe? 

De fleste svarene finner du på denne siden og ellers her på student.oslomet.no. Ta gjerne kontakt med oss hvis det er noe du ikke finner ut av. Kontaktinformasjon finner du på denne siden. 

Studentweb lenke

Studieinfokontakt

Ta kontakt