Droppe til innhold

Uganda

Uganda ligger ved ekvator midt på det afrikanske kontinent, og grenser til Sudan, Den demokratiske republikken Kongo, Rwanda, Tanzania og Kenya. Landet har 33 millioner innbyggere og Kampala er hovedstaden.

Uganda har et tropisk klima med to regntider i året. Landet har et svært rikt dyre- og planteliv og er spesielt kjent for sine mange fuglearter. Nesten en femtedel av landet består av sjøer og landet ligger på den nordlige bredden av Victoriasjøen – Afrikas største innsjø. Her finner du også Nilens utspring. Landet har mange høye fjell da det Østafrikanske høyfjellsplatået dekker store deler av landet. Kampala ligger på 1200 moh. og de høyeste fjellene i landet er snøkledde året rundt.

Uganda er rikt på naturressurser, men har lidd under dårlige ledere og mange interne uroligheter. Uganda er kategorisert som et MUL-land (minst utviklet land) av FN og 29 prosent av befolkningen lever under den internasjonale fattigdomsgrensen. Landet har i de seneste årene opplevd en sterk økonomisk vekst og politisk stabilitet.

Uganda var britisk koloni fra slutten av 1800-tallet til selvstendigheten i 1962. Engelsk er det offisielle språket.

I Uganda bor du på Kyambogo University (KyU) campus, rett utenfor hovedstaden. Fakultet LUI har et meget langt og godt samarbeid med KYU.

(Kilder: Det store norske leksikon og www.globalis.no)

Hvem kan reise hit?

Studenter på barnehagelærerutdanningen heltid kan reise hit i sitt 6. semester.

Studenter på barnehagelærerutdanningen deltid og ABLU kan reise hit i sitt 8. semester.

Om praksisstedet

I Uganda bor du på Kyambogo university sitt campus som ligger 20-30 minutter utenfor Kampala på Kyambogo Hills. KyU er Ugandas nest største universitet og har ca 3000 studenter på campus, samt flere tilknyttede institusjoner. KyU er inndelt i seks fakulteter og to skoler. KyU er landets senter for yrkesutdanninger som lærerutdanning og pedagogikk samt ingeniørutdanning og teknologi.

OsloMet og KyU samarbeider om en rekker prosjekter. Herunder utveksling av ansatte gjennom Fredskorpset, en NORHED-master i yrkespedagogikk, utveksling av praksisstudenter på barnehagelærerutdanningen og grunnskolelærerutdanning samt yrkeslærerutdanning.

Kyambogo university arrangerer en "welcome week" for alle LUIs studenter i begynnelsen av oppholdet. Det består av en kombinasjon av faglige, sosiale og kulturelle eventer.

KyU har en aktiv og engasjert gjeng som jobber på International relations office. De vil ta godt vare på deg under oppholdet. De har lagd en egen brosjyre for internasjonale studenter ved KyU med mer informasjon om levekår, tips og triks.

Losji

Dere bor på campus i egne hus som dere deler med medstudenter. To og to (i noen tilfeller 3) deler soverom. Dere har eget bad og minikjøkken. Eksempel på et typisk hus dere kan bo i finner dere her og her. Studentene ordner mat selv. Internett er ustabilt men skal i prinsippet finnes på campus.

Kostnader

Bolig koster ca. 1300 kr. pr. måned per person. Wifi er inkludert.

Transport til barnehagene/skolene ordnes lokalt. Dette er relativt rimelig, utgiftene fordeles likt. Sykkel kan være et alternativ men trafikken kan være uoversiktlig og farlig.

Dere må betale ca 250 USD til KyU i begynnelsen av oppholdet. Dette er en "student fee" som dekker kostnader ved oppfølging, welcome week og andre arrangementer i regi av KyU.

Annet

Det er både barnehagelærer- og grunnskolelærerstudenter som kan ta praksis her på vårsemesteret. Det betyr at det kan være en relativt stor gruppe med LUI studenter her samtidig, opp til 25. Dersom du ønsker færre nordmenn rundt deg når du først skal på praksis i sør, anbefaler vi deg å søke til et av de andre landene vi tilbyr.