Namibia | Utveksling barnehagelærer | Utveksling | LUI - Student

Namibia

Namibia

Med sine 2,3 millioner mennesker, er Namibia det landet i verden med nest lavest befolkningstetthet etter Mongolia. Namibia har mye å by på av naturopplevelser, klimaet er tørt, og Namibia har vanligvis mer enn 300 solskinnsdager i året.

Namibia grenser til Angola i nord, Zambia og Botswana i øst og til Sør-Afrika i sør og sørøst. I vest har Namibia kyst mot Atlanterhavet. Namibia er et av få land som har konservering og beskyttelse av naturen nedfelt i grunnloven.

I Namibia bor du i Otjiwarongo. I Otjiwarongo samarbeider BLU med “the Municipality of Otjiwarongo”. Du blir tatt imot og innlosjert av vår lokale kontakt Mariane, som har lang erfaring med å være vertskap for barnehagelærerstudenter. I løpet av oppholdet deltar studentene på en studieuke (5 dager) i hovedstaden Windhoek i regi av NECD (National Early Childhood Development – en lokal NGO).

Hvem kan reise hit?

Studenter på barnehagelærerutdanningen heltid kan reise hit i sitt 6. semester.

Studenter på barnehagelærerutdanningen deltid som har tatt en engelskspråklig fordypning i sitt 7. semester, kan reise hit i sitt 8. semester

Om praksisstedet

Otjiwarongo er en middels stor by med 70,000 innbyggere som ligger sentralt i landet. På det lokale språket betyr Otjiwarongo «a pleasant place where fat cattle graze».

Du vil ha praksis i minst to forskjellige barnehager i Otjiwarongo-området.

Losji

Studentene bor i et privat gjestehus sentralt i Otjiwarongo hos Mariane. Hun har lang erfaring med å ta imot våre studenter. Her deler to og to studenter soverom og dere har tilgang på eget bad. Studentene disponerer eget spiserom, og minikjøkken er tilgjengelig. Studentene ordner mat selv. Det er butikker/supermarked i nærheten.

Kostnader

Bolig koster ca. 1700 kr. pr. måned per person (ND 95- pr. natt). Wifi er inkludert.

Transport til barnehagene/skolene ordnes lokalt. Dette er relativt rimelig, utgiftene fordeles likt. Sykkel kan være et alternativ, men trafikken kan være uoversiktlig og farlig.