Malmø, Sverige - Student

Statisk artikkel

Malmø, Sverige

Malmø er Sveriges tredje største by og ligger flott til langs kysten i Skåne i det sydlige Sverige. Byen er godt knyttet til fastlands-Europa, og ved å krysse Øresunsbroen er du er du raskt i København. I Malmø samarbeider vi med vår strategiske partner på lærerutdanningen på Malmø Universitet.

Hvem kan være i praksis?

Studenter på barnehagelærerutdanningen heltid kan reise hit i sitt 6. semester. Praksis i Malmø passer for deg som ikke vil reise helt til andre siden av jordkloden for å ha et spennende og lærerikt internasjonalt praksisopphold. Det passer også for deg som trives i en middels stor by og som liker kombinasjonene by og kystlandskap, og med fastlands-Europa et steinkast unna.

Om praksisstedet

Etter Stockholm og Gøteborg er Malmø den tredje største byen i Sverige, med ca 330,000 innbyggere. Malmø beskrives ofte som en flerkulturell by og har den yngste befolkningen i hele Sverige. Byen preges av en stor diversitet, i både befolkning, arkitektur og opplevelser. Malmø er kjent for å jobbe aktivt og godt med flerkulturelle og flerspråklige perspektiver i barnehage og skole.

I Malmø vil du normalt sett ha praksis i to ulike barnehager slik at du skal få erfaring med ulike typer barnehager. Følgende fire barnehager er aktuelle å bruke. De ligger alle i Malmø sentrum («innerstaden»)

Losji

Dere kan søke om studentblig via Universitetet i Malmø. Pris for enkelrom i studentbolig er 4017-5136 SEK/måned og for dobbeltrum 3024-3246 SEK/månad. Dere finner mer informasjon på Malmö universitets boendesida. Dere må søke i løpet av høsten for bolig våren etter. Universitet kan imidlertid ikke garantere bolig.

Dere kan også finne egen bolig på det private markedet.

Kostnader

Reisen til og fra Malmø gjøres enkelt med tog eller buss fra Oslo og koster fra 600 kr og oppover.

Transport til og fra barnehagene må du ordne selv. Det er godt tilrettelagt for å sykle, ellers er offentlig transport godt utbygd.

Studentbolig koster fra 3000 SEK per mnd og oppover, og private boliger på for eksempel Air BnB varier i pris ut i fra hvor sentralt boligen ligger og hvor mange som deler på leien.