Droppe til innhold

Ghana

Ghana er en republikk i Vest-Afrika som grenser til Elfenbenskysten, Burkina Faso og Togo. Landet har en lang kyststripe mot Guineabukta. Landet ligger i den tropiske klimasonen og den årlig gjennomsnittstemperaturen ved kysten er 26 grader.

 I 1957 ble Ghana, som det første landet i Vest-Afrika, fri fra kolonimaktene. Landet er rikt på naturressurser som gull og kakao, og har begynt å utvinne olje. Ghana regnes som et av de mest stabile demokratiene i regionen. Hovedstad er Accra og det offisielle språket er engelsk. I Ghana bor du i byen Winneba.

(Kilder: Det store norske leksikon og globalis.no)

Hvem kan reise hit?

Studenter på barnehagelærerutdanningen heltid kan reise hit i sitt 6. semester.

Studenter på barnehagelærerutdanningen deltid som har tatt en engelskspråklig fordypning i sitt 7. semester, kan reise hit i sitt 8. semester

Om praksisstedet

I Ghana bor du i Winneba som er en by med ca 55,000 innbyggere. Byen er en havneby med kystlinje som ligger ca 55 km sør for Accra. Du vil ha praksis i minst to forskjellige barnehager i Winneba-området.

Vi samarbeider med University of Education, Winneba campus. Dette er et universitet som har både lærerutdanning og barnehagelærerutdanning (Early childhood education). Vår lokale kontaktperson Andy Agordah jobber på universitetet og hjelper til med å finne praksisplasser og andre ting studentene trenger hjelp til. Dere vil i løpet av oppholdet besøke universitetet og ha noen faglige aktiviteter der.

Losji

Du bor på Manuel’s guesthouse. Gjestehuset ligger rett ved stranden. Her deler to og to studenter soverom i en egen hytte og dere har tilgang på eget bad og minikjøkken. Studentene ordner mat selv. Det er butikker/supermarked i nærheten.

Kostnader

Bolig koster ca. 1600 kr. pr. måned per person. Wifi er inkludert.

Transport til barnehagene/skolene ordnes lokalt. Dette er relativt rimelig, utgiftene fordeles likt. Sykkel kan være et alternativ men trafikken kan være uoversiktlig og farlig.

Annet