England - Student

England, Manchester

I Manchester samarbeider vi med Manchester Metropolitan University (MMU). Manchester ligger i Nordvest-England og er en middels stor by med ca. 530,000 innbyggere. Byen har en lang historie som industriby, men er i dag en levende og spennende by som er kjent for å ha et meget aktivt kulturliv i tillegg til fotball og sport.

Hvem kan være i praksis?

Studenter på barnehagelærerutdanningen heltid kan reise hit i sitt 6. semester.

Praksis i Manchester passer for deg som ikke vil reise helt til andre siden av jordkloden for å ha et spennende og lærerikt internasjonalt praksisopphold. Det passer også for deg som trives i en stor og levende by og som vil lære engelsk av «ekspertene».

Om praksisstedet

Manchester Met er et universitet med røtter helt tilbake til 1824. Det er et av de største universitetene i England, med over 38,000 studenter, og de er bl.a. rangert som UKs grønneste universitet!

Faculty of Education, som vil følge dere opp i praksisperioden, ligger i den flotte Brooks-bygningen sentralt i Manchester. Ved å få være med på noe av det lokale undervisningsopplegget, vil dere få muligheten til å være en del av det universitetet kaller «Community of learners».

I Manchester til dere ha praksis i to forskjellige barnehager, slik at dere skal få erfaring med ulike typer barnehagetilbud. Dere vil få erfare at barnehagetilbudet i England er ganske forskjellig fra det i Norge. Det er mange aktører som har ulike tilbud til barn og familier; alt fra «nanny»- og «child minder»-ordninger til «day nurseries» og «nursery classes» på skolene.

Universitetet har lagd en liten videsnutt om byen som dere kan se her

Losji

Manchester Met har studenthybler som dere kan søke på, men dere er ikke garantert plass. Dere kan lese om studentboligene her. Det er også mulig å finne bolig gjennom AirBnB eller det de kaller ”Homestay agencies”. Flere av universitetene i Manchester har gått sammen om å lage en egen søkeside for private studentboliger som er godkjent av universitetene. Den vil kunne være til god hjelp.

Kostnader

Det koster ca 160£ i uka å leie en studenbolig/rom eller hybel på det private markedet. Mat kommer i tillegg.

Transport til og fra barnehagene må dere ordne selv, men det er relativt billig (ca 5£ om dagen).